Gent 11/01/2022

La baixa recaptació d'Archewell fa dubtar de la popularitat d'Enric i Meghan

Segons 'Daily Mail', a través de la seva fundació han recaptat només 50.000 dòlars en el seu primer any de vida

2 min
Meghan i Enric s’alien amb el xef José Andrés

BarcelonaL'acceptació popular del príncep Enric i la seva esposa, Meghan Markle, no és la que molts suposaven quan els ducs de Sussex van deixar la família reial i es van presentar com uns futurs abanderats de la filantropia, la qual volien practicar en la seva nova vida fora de palau. Segons el Daily Mail, la fundació Archewell, la qual el matrimoni va crear per reemplaçar la que tenien quan estaven dins de la família reial britànica –anomenada Sussex Royal–, va aconseguir recaptar només 50.000 dòlars en donacions en el seu primer any de vida, una quantitat molt minsa al costat del que recapten les fundacions de persones que són tan famoses com ells. De fet, segons el mitjà esmentat, amb la quantitat recaptada no en tindrien prou ni per pagar les despeses legals de la dissolució de la seva anterior fundació i establir els estatuts legalment de la nova.

Entre juny del 2020 i juny del 2021, Enric i Meghan haurien pagat més de 55.000 dòlars en els honoraris legals necessaris per fer desaparèixer legalment Sussex Royal, que encara conserva el seu perfil a Instagram. Archewell va néixer a principis del 2020 als Estats Units i des de llavors no ha aconseguit ingressos rellevants per poder desenvolupar activitats filantròpiques, com són les pròpies d'una fundació. Aquesta baixa recaptació per part dels ducs de Sussex, títol que conserven tot i haver sortit de la família reial, ha coincidit amb la publicació per part de la revista Time del seu resum anual de les 25 persones més influents de l'any 2021, en el qual els va incloure per la seva suposada capacitat d'influència.

La portada que 'Time' els va dedicar als ducs de Sussex

La parella es va traslladar als EUA per trobar-hi "una vida tranquil·la" lluny de la premsa britànica, la qual Enric detesta des que va ser conscient de la vida que li va tocar portar a la seva mare a causa de la pressió mediàtica dels tabloides. Potser als EUA la seva importància no ha sigut tanta com la que hauria pogut obtenir al Regne Unit, i la interpretació que es pot fer de les seves baixes recaptacions a través d'Archewell és que sí que arrosseguen grans audiències pel seu historial familiar però que no tenen tant poder de convicció quan es tracta de la seva capacitat de treball per a tasques altruistes. El Daily Mail assenyala projectes com el podcast a Spotify que volien fer i van anunciar però que un any i mig després no ha passat del capítol de benvinguda. També assenyala que organitzacions benèfiques del Regne Unit com un santuari de gats de Gal·les o la French Porcelain Society han recaptat més que els ducs.

stats