Reivindicació

La bandera palestina que Cate Blanchett ha colat al Festival de Canes

L'actriu australiana ha lluït un vestit de Haider Ackerman per a Jean Paul Gaultier que simula la bandera palestina

2 min
FILMFESTIVAL-CANNES/THE APPRENTICE-PREMIERE

BarcelonaCate Blanchett no ha desaprofitat la visibilitat de la catifa vermella de Canes per fer notar el seu compromís amb els drets humans. L'actriu oscaritzada, que des del 2015 és ambaixadora d'ACNUR, hi ha desfilat amb el que a primera vista semblava un vestit senzill i elegant de color negre, però que ha resultat ser una clara reivindicació en defensa dels drets humans dels ciutadans palestins.

L'actriu australiana va desfilar dilluns al vespre per la catifa vermella amb motiu del seu paper a la pel·lícula The apprentice, un film que ressegueix els negocis immobiliaris de Trump als anys 80 i que ja ha aconseguit fer emprenyar el candidat republicà a cinc mesos de les presidencials. Però Blanchett no n'ha tingut prou d'actuar en una de les pel·lícules més polèmiques de Canes. Entremig dels assistents que duien llaços grocs a favor dels represaliats israelians, la doble oscaritzada va deixar clara la seva posició en contra el genocidi palestí.

La manera de fer-ho, elegant però notòria, va consistir a desplegar la cua del vestit per deixar-ne entreveure el folre verd que, amb el negre de la part frontal del vestit, el blanc de l'esquena i el vermell de la catifa, creava la imatge de la bandera palestina. D'aquesta manera, el vestit de Haider Ackerman per a Jean Paul Gaultier, aparentment negre i blanc, va passar a simular la bandera palestina.

L'acte en solidaritat amb els refugiats del conflicte israelià ha tingut una gran repercussió a les xarxes. Si bé una part dels usuaris d'X han criticat el seu gest i la politització del festival de cinema, un sector també representatiu s'ha queixat que l'actriu no ha fet prou per la causa. "No ha dit ni una sola paraula ni ha mencionat el nom de Gaza o Palestina. Això és perquè continua dins del sector del cinema i [la causa palestina] hi està vetada", ha comentat un usuari. Tot i la polarització d'opinions, un sector considerable ha aplaudit la reivindicació de Blanchett i ha recordat el seu paper com a ambaixadora de l'Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Refugiats.

stats