Hereva en formació

'Borbón Ortiz', uniforme de militar i bandera d'Espanya: la princesa passa a ser cadet

Elionor comença el primer dia a l'Acadèmia Miliar de Saragossa, on passarà els pròxims tres anys

2 min
Elionor en el seu primer dia com a Cadet vestida de miliar

BarcelonaL'hereva del tron espanyol ja ha començat el seu primer dia a l'Acadèmia Militar de Saragossa. Els espanyols podran respirar tranquils al saber que la princesa estarà igual de preparada que el seu pare, que va rebre la mateixa instrucció miliar. Aquest divendres ja se l'ha pogut veure vestida de tons verdosos amb el clàssic uniforme i el barret militar, lluint la bandera espanyola al braç i amb "Borbón Ortiz" brodat a la solapa de la butxaca del pit, a l'esquerra. La decisió d'iniciar la formació militar ha rebut el suport dels seus pares, que aquest dijous l'han acompanyat fins a la porta de l'edifici on viurà durant tres anys.

Primer de la mà de la seva mare, Letícia, i més tard empenyent la maleta, Elionor ha enfilat l'avinguda de l'Exèrcit amb passos llargs i somrient per a les fotografies oficials. Després de les especulacions sobre l'assistència de la seva germana –absent durant l'entrega dels Reials Despatxos de Treball de l'Acadèmia Militar de Saragossa–, Sofia ha interromput les seves vacances per acompanyar-la. Encara que la presència de Felip VI era indubtable, ho ha fet amb distinció: vestit de militar i amb les condecoracions corresponents. Els altres pares que han acompanyat els seus fills a l'acadèmia l'han ovacionat cridant "Visca el rei".

Després de l'estampa familiar, el protocol ha procedit amb les corresponents declaracions a la premsa. El primer a parlar ha estat el pare, que ha recomanat a Elionor de Borbó que estigui "atenta, que es deixi aconsellar i que segueixi el consell dels seus companys". Tot seguit ha estat el torn de la primogènita i protagonista del dia, que ha assegurat que afronta "amb moltes ganes" l'inici de la formació, encara que també ha assentit quan li han preguntat si estava nerviosa, "Una mica de nervis s'han de tenir", ha afegit llavors el monarca.

stats