Gent 17/12/2019

Borja Thyssen, absolt d'un delicte de frau fiscal

La Fiscalia l'acusava de fer veure que vivia a Andorra per no tributar a Espanya

Ara
1 min
Borja Thyssen i Blanca Cuesta

BarcelonaTot i que la Fiscalia demanava dos anys de presó a més d'un pagament de 600.000 euros de multa afegits a una indemnització, Borja Thyssen ha estat absolt de tots els càrrecs. Tampoc haurà de pagar els interessos acumulats corresponents a la quota per la qual estava acusat de defraudar.

Segons mitjans com El País o Abc, el jutjat penal número 22 de Madrid ha absolt el fill de la baronessa Thyssen perquè no es pot demostrar que va fer veure que vivia a Andorra l'any 2007. No obstant això, encara té altres fronts judicials oberts, un dels quals també és per un suposat delicte fiscal en el qual també estaria implicada la seva dona, Blanca Cuesta.

L'activitat de Thyssen, de 39 anys, a Madrid, Barcelona i Eivissa va fer dubtar la Fiscalia i l'Estat que l'acusat passés menys de 183 dies a Espanya, el temps mínim per estar exempt de tributar al país. La Fiscalia va presentar diverses factures de gas, aigua i llum com a prova. Però l'advocat defensor, Pedro Mejías, va al·legar que els imports corresponen al manteniment dels serveis i no demostren que el seu client residís a Espanya. "És com quan pagues el gimnàs i no hi vas", va al·legar Mejías en defensa de Thyssen.

stats