Gent 17/05/2022

Chanel contesta al comentarista de la RAI que la va menysprear: "Jo he viscut coses molt lletges"

La cantant catalana ofereix la primera roda de premsa després del seu tercer lloc a Eurovisió i no deixa cap polèmica per respondre

3 min
Chanel Terrero en la primera roda de premsa posterior al seu exitós pas per Eurovisió

BarcelonaChanel Terrero, tercera classificada en representació de Televisió Espanyola a Eurovisió 2022 amb el seu tema SloMo, i el mateix ens públic han deixat en mans de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) un possible reajustament de vots que la podria situar al segon lloc de la classificació final. "Nosaltres som artistes i hem fet la nostra feina. El que hagi de passar passarà", ha dit en una roda de premsa aquesta tarda. "RTVE vol aclarir tota mena de dubtes: hem estat en contacte amb l'organització. Volem incidir en la seva professionalitat. Són ells els que acabaran de donar les explicacions i el resultat per a nosaltres és el que és", ha afegit María Eizaguirre, directora de comunicació de RTVE, en la mateixa trobada amb la premsa.

La polèmica s'ha originat arran de la decisió que va prendre la UER, organitzadora d'Eurovisió, d'anul·lar els vots del jurat de sis països al detectar "irregularitats" al patró tradicional i substituir-los per altres resultats, calibrats en funció dels registres de candidatures que tradicionalment puntuen similarment a ells. "Aquest reajustament de dades ja s'ha dut a terme alguna vegada", ha recordat Eizaguirre davant queixes com les de Romania, un dels afectats. Admetre això, amb tot, "no significa renunciar a lluitar pel segon lloc", ha aclarit, després de refermar que per les explicacions donades "tot està en ordre" i que no tenen res més a dir que "ha guanyat Ucraïna perquè el televot li va donar aquest suport majoritari".

Disculpes del comentarista de la RAI

En la roda de premsa no s'ha passat per sobre d'una altra polèmica, les paraules del comentarista italià Cristiano Malgioglio, responsable de l'emissió del festival per a la RAI, durant la qual va qualificar Chanel com a "Jennifer Lopez de saldo". Segons Eizaguirre, RTVE va expressar el seu "malestar" a la RAI pel que va passar i la televisió italiana s'ha disculpat "de manera clara i contundent" davant d'una actuació que els italians han reconegut com a "meravellosa". "Vull demanar-te disculpes perquè el meu to i comentari va ser terriblement malinterpretat. La meva intenció no va ser ofendre't. No he animat l'audiència italiana a no votar-te. Això és fals", ha dit el mateix comentarista, que s'ha confessat "molt trist per aquesta situació" en un vídeo emès avui mateix.

Preguntada per com havia viscut aquest episodi, Chanel ha reconegut que “a ningú li agrada que li diguin una cosa així”. "Va ser un comentari força desafortunat, però valoro el fet de posar-te davant d'una càmera i demanar disculpes", ha destacat. "A les nenes que m'han vist els diria que quan jo era petita i sortia una artista racialitzada i dona, jo volia ser com ella i em donava forces per pensar que sí que es pot. Perquè jo he viscut coses molt lletges, una realitat que segueix existint a peu de carrer", ha subratllat.

Aquesta era la primera roda de premsa organitzada després de la seva tornada triomfal a casa per celebrar el que s'ha anomenat com a chanelazo: el millor lloc d'Espanya al festival des de fa 27 anys, que li ha valgut fins i tot un missatge de felicitació de la casa reial que ha pogut llegir en directe. "Sento molt orgull, el que vam fer no va ser fruit d'una vareta màgica sinó de molta dedicació, energia i il·lusió", ha assenyalat l'artista, que ha tingut paraules de reconeixement per als companys ballarins i tot l'equip tècnic.

Chanel i tot el seu equip de ball a Eurovisió

Mirant enrere, a la seva polèmica elecció al Benidorm Fest, Chanel ha insistit que "la part dolenta ja ha passat i tot s'ha col·locat on havia de ser", abans de recordar que "cal aprendre'n i anar amb compte amb el que es diu a les xarxes, perquè al darrere hi ha persones". El festival va aconseguir a Espanya més de 7 milions de televidents, un 52% de quota d'audiència amb pics de fins al 70%, unes "dades estratosfèriques" per a RTVE, a banda dels 980.000 tuits relacionats, que l'han convertit en la conversa més gran d'aquesta xarxa en el que portem del 2022. Tot i aquestes dades aclaparadores, que inclouen els 15 milions de reproduccions de SloMo a Spotify, Chanel ha afirmat que no es tornarà a presentar a Eurovisió, tal com ja va apuntar després de la final, per "deixar espai a altres artistes que ho vulguin experimentar".

L'actuació de Chanel a Eurovisió
stats