Gent 02/12/2021

Comença la subhasta de l'art i el mobiliari de Karl Lagerfeld

El dissenyador, mort als 85 anys, va acumular un patrimoni que se situaria al voltant dels 200 milions d'euros

2 min
Karl Lagerfeld, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLes pertinences personals del desaparegut dissenyador Karl Lagerfeld, inclosos els seus guants de pell sense dits i els coixins on feia la migdiada el seu famós gat Choupette, es posaran a la venda en una sèrie de subhastes que tindran lloc a Mònaco aquesta setmana. Lagerfeld, que va morir el 2019, va ser una icona de la indústria de la moda, celebrada tant pel seu estil personal distintiu de guants, ulleres de sol i cua de cavall com per la moda que va dissenyar per a Chanel i altres cases tan reconegudes com Fendi. Les dècades que va passar en aquests càrrecs li van permetre acumular una fortuna pròxima als 200 milions d'euros.

La col·lecció d'objectes, subhastada per Sotheby's, té articles del seu armari personal i els mobles, complements i art que van decorar les seves nombroses mansions. A la venda també s'hi inclouen les maletes dissenyades per Lagerfeld que s'emportava amb ell quan viatjava, tres cotxes Rolls-Royce i un parell de manuelles cromades per fer exercici que també eren propietat del famós dissenyador, que va fer una enorme dieta en vida que li va permetre perdre un pes que mai més va voler recuperar.

"Aquesta col·lecció és emblemàtica del gust de Karl Lagerfeld", ha dit Pierre Mothes, vicepresident de Sotheby's a França, a Reuters en una vista prèvia de la col·lecció. "Dona una idea de les seves opcions estètiques, la seva personalitat, l'home que era i la vida privada que s'amagava darrere la façana que tots coneixem, la d'un gran dissenyador", afegeix. Després de Mònaco del 3 al 5 de desembre, la venda es traslladarà a París i després a Colònia, on s'estima que arribarà a principis de l'any vinent.

L'any 2000, Lagerfeld ja va celebrar una gran venda del seu mobiliari. En aquell cas, tal com van publicar diversos mitjans, el dissenyador va haver-se de desfer de tots els seus mobles d'estil Lluís XV i Lluís XVI per poder pagar la multa milionària que li va posar el fisc francès, que va considerar que no era resident a Mònaco com ell defensava sinó que ho era a França i que, per tant, havia de pagar els seus elevats impostos allà. A partir d'aquell moment, el dissenyador va començar una nova col·lecció centrada en l'art modern, entre la qual figuren, per exemple, peces de Jeff Koons.

Una de les escultures de Karl Lagerfeld.
Els Rolls Royce de Karl Lagerfeld, a la venda per Sotheby's.
La cèlebre col·lecció de guants de Lagerfeld al costat d'un nino inspirat en ell i d'un gat inspirat en Choupette.
stats