Difamació

Demanda multimilionària a Kanye West de la família de George Floyd

La mare i la filla de l'afroamericà assassinat per un policia de Minneàpolis el 2020 han posat en mans de la justícia les últimes declaracions del raper

2 min
Kanye West, suspès de Twitter per un tuit antisemita

BarcelonaLa família de George Floyd, l'afroamericà assassinat per un policia a Minneapolis (EUA) el 2020, ha anunciat una demanda per difamació contra el raper Kanye West, a qui reclamen 250 milions de dòlars per dir que la causa de la mort de Floyd va ser el consum de fentanil i no la violència policial. La querella arriba després que West digués en una entrevista al podcast Drink Champs que Floyd va morir per consum de fentanil i no per l'asfíxia que li va provocar el policia Derek Chauvin, que li va tenir el genoll al coll durant més de nou minuts, com van confirmar l'autòpsia i la sentència judicial que va condemnar l'agent.

El raper, que arrossega una temporada de comportaments molt polèmics i provocacions constants, va fer seva la teoria de la comentarista conservadora Candace Owens, molt popular als fòrums d'extrema dreta nord-americans i amb qui ell va aparèixer públicament fa uns dies portant una samarreta amb la inscripció White Lives Matter. "La nostra oficina representa la filla del senyor Floyd i la seva mare. Com podeu esperar, els nostres clients se senten molt ferits per aquestes paraules. La causa de la mort del senyor Floyd està ben aclarida a través de les proves presentades als jutjats", indica un comunicat difós pel bufet d'advocats Witherspoon Law Group.

Durant el judici per la mort de Floyd, el metge que va fer l'autòpsia va dir que els problemes cardíacs de la víctima i el seu consum de fentanil van ser agreujants per al desenllaç fatal, encara que el principal motiu de la mort va ser l'asfíxia causada pel policia. Chauvin, el policia que va posar el peu al coll a Floyd mentre l'home cridava que no podia respirar, va ser condemnat a 22 anys de presó per homicidi el juny del 2021 i 20 més després de declarar-se culpable de fer un ús excessiu de la força i de discriminació. Actualment, està complint les condemnes de manera simultània.

Chauvin va detenir Floyd el 25 de maig del 2020 després que un dependent acusés l'afroamericà d'intentar pagar un paquet de tabac amb un bitllet fals. La seva detenció i mort van ser gravades per diversos vianants i difoses a internet, fet que va propiciar una onada de protestes a tot els EUA contra la violència i la discriminació policial sota el lema Black Lives Matter.

Un dibuix de George Floyd en una protesta contra la violència policial a Nova York.
stats