Gent 12/05/2021

Don McLean converteix el seu 'American Pie' en un conte infantil

L'autor de la mítica cançó debuta en la litertura infantil de la mà de l'autora Judith A. Proffer

2 min
Don McLean en una foto antiga compartida per ell

BarcelonaMig segle després de llançar la seva famosa cançó American Pie, que va ser l'himne d'una generació, el compositor nord-americà Don McLean ha decidit convertir-la, juntament amb l'autora Judith A. Proffer, en un llibre per a nens que sortirà a la venda aquest setembre. Editat per Backbeat Books, American Pie: A fable compta amb 40 il·lustracions de Yoko Matsuoka per "commemorar el 50è aniversari d'una de les millors cançons de segle XX" i està inspirat en els temes que toca l'obra musical, les experiències de joventut de McLean i altres "elements oberts a interpretació".

American Pie és "la història d'un noi repartidor de diaris de finals dels anys 50 que descobreix l'alegria de l'amistat i la música, i que finalment aprèn que quan reconeixes el que veritablement et fa feliç mai estàs realment sol", detalla l'editorial en un comunicat. "Estic realment emocionat de veure la reacció de la gent a aquest llibre. Tots hem llegit molts llibres infantils als nostres fills i espero que aquest estigui a l'altura d'altres amb què els hem fet dormir", va dir l'autor i intèrpret , inclòs en el Saló de la Fama dels premis Grammy des del 2002.

American Pie, que McLean va llançar el 1971 i que dura vuit minuts i mig, va ser nomenada una de les cinc millors cançons del segle per la National Endowment for the Arts, una agència federal dels EUA per a la promoció de les arts, i per la Recording Industry Association of America. El cantant, de 75 anys, també prepara un documental commemoratiu de la cançó i de la seva carrera anomenat The day the music died: The story behind Don McLean s American Pie que veurà la llum a finals del 2021, segons va anunciar fa uns mesos a la seva pàgina web.

Versió en directe del 'hit' 'American Pie'
stats