Gent 01/08/2019

El príncep Enric d'Anglaterra assegura que, per principis ecològics, només tindrà un fill més

Ho ha explicat a la primatòloga Jane Goodall, que l'entrevistarà al 'Vogue' britànic del setembre

Ara
2 min
Les tradicions que esperen (o no) a la petita Sussex

BarcelonaEl príncep Enric, net de la reina Elisabet II d'Anglaterra, ha admès a la prestigiosa primatòloga britànica Jane Goodall que vol tenir, com a màxim, dos fills per protegir el planeta davant l'actual problema del canvi climàtic. El duc de Sussex va fer aquesta afirmació en una conversa que es publicarà en el número de setembre de la revista de moda 'Vogue' –en l'edició del Regne Unit–, de la qual ha sigut editora invitada Meghan Markle, l'esposa del príncep.

Enric va reconèixer que veu el món de la natura amb uns altres ulls des del naixement del seu fill, Archie, el 6 de maig, i, al ser preguntat per Goodall per quants fills volia tenir amb la duquessa de Sussex, Enric va contestar: "Dos, màxim". Durant el diàleg, que recull en forma d'avançament l'agència Efe, el fill de Diana de Gal·les va expressar la seva inquietud sobre les conseqüències per al planeta del comportament de la humanitat.

"El que necessitem recordar a tothom és: tot això són coses que estan passant ara mateix. Ja les estem vivint", va destacar Enric, que va qualificar d'"espantós" el que està passant amb el clima. El seu "amor per la natura" respon, segons les seves paraules, a la gent que ha conegut i els llocs del món que ha pogut visitar.

Per la seva banda, la primatòloga va comentar al príncep que és "una bogeria pensar que tenim un desenvolupament econòmic il·limitat en un planeta amb recursos naturals limitats". "Hi ha molta violència, guerra i patiment en el món d'avui, però som part d'un món natural i, si no podem aprendre a viure en harmonia amb ell, llavors això empitjorarà", va afegir Goodall al reflexionar sobre el problema del canvi climàtic. A Goodall se la considera la màxima experta en ximpanzés i és coneguda pel seu estudi sobre les interaccions socials d'aquests animals salvatges al Parc Nacional Gombe Stream, a Tanzània.

stats