Gent 22/10/2019

L'entronització de Naruhito concentra al Japó caps d'estat de tot el món

Espanya hi ha estat representada per Felip VI i la seva dona, Letícia

Ara
2 min
L'emperador Naruhito durant la seva entronització

BarcelonaEls reis d'Espanya, Felip VI i Letícia, són avui al Japó per assistir, al Palau Imperial de Tòquio, a la cerimònia d'entronització de l'emperador Naruhito. El monarca i la seva esposa han seguit l'acte des de la primera fila de seients destinada als caps d'estat que s'han traslladat fins a la capital japonesa amb motiu del relleu en el tron nipó.

D'acord amb el protocol, el rei portava frac, i la reina va triar un vestit llarg de cerimònia, que en el seu cas estava estampat amb flors. A la dreta de Felip VI hi va seure l'emir de Qatar, el xeic Tamim bin Hamad Al-Thani, mentre que a l'esquerra de Letícia hi havia el cap d'estat de Samoa, el príncep Vaaletoa Sualavi II.

Els reis espanyols envoltats pels representants de Qatar i Samoa en l'entornització de Naruhito

Nombrosos membres de monarquies europees han assistit igualment a aquest esdeveniment, en el qual, pel format de l'acte, no hi ha hagut oportunitat que poguessin comunicar-se entre ells. La situació canviarà durant el sopar que ofereixen aquesta nit l'emperador Naruhito i la seva dona, Masako, als convidats a l'entronització.

No obstant això, a l'hotel on s'allotgen els reis d'Espanya també ho fan els representants d'altres corones europees i amb els quals sí que han tingut ocasió de conversar, tal com informa Efe. D'aquesta manera, quan es disposaven a traslladar-se fins al Palau Imperial, van coincidir al vestíbul amb el rei Carles Gustau de Suècia i la seva filla –i hereva de la corona–, la princesa Victòria, així com amb els reis d'Holanda, Guillem Alexandre i Màxima.

Albert de Mònaco i Enric de Luxemburg en primer terme amb els reis dels belgues al darrere i Guillem i Màxima d'Holanda al centre de la imatge

Hi va haver una salutació entre ells i van conversar en anglès uns minuts fins que van anar sortint les seves corresponents comitives cap a la cerimònia d'entronització. Una cerimònia de poc més de mitja hora que va tenir lloc a la Sala del Pi del Palau Imperial i que els convidats estrangers van seguir des d'un altre saló separat pel pati central.

Els invitats japonesos a l'entronització aixecant els braços al crit de 'banzai' durant la cerimònia

Altres cares de les monarquies europees que s'hi han vist són Carles d'Anglaterra –sense Camil·la, perquè té por a volar però que sí que va estar a Cuba aquest estiu–, Frederic i Mary de Dinamarca, Felip i Matilde de Bèlgica, Haakon de Noruega –sense Mette-Marit–, Albert de Mònaco –sense Charlene– o Enric de Luxemburg –sense la seva dona, Maria Teresa, acabada d'operar del genoll–. En representació de França hi ha anat Nicolas Sarkozy, sense Carla Bruni, i en representació de Birmània hi ha anat Aung San Suu Kyi. Altres monarquies com la de Butan o la de Tailàndia també hi han estat presents de la mà dels seus principals representants.

El sultà de Malaísia a l'entronització de Naruhito
stats