La família de Halyna Hutchins demanda l'actor Alec Baldwin per homicidi imprudent

La directora de fotografia va morir a l'octubre durant el rodatge de 'Rust' mentre ell, que també produïa el film, agafava el revòlver

2 min
Alec Baldwin al barri de Soho de Nova York

BarcelonaLa família de Halyna Hutchins, directora de fotografia morta durant el rodatge de Rust a Nou Mèxic (EUA), ha demandat formalment aquest dimarts l'actor Alec Baldwin per homicidi imprudent. La demanda es va interposar a l'estat de Nou Mèxic contra Baldwin i "altres responsables de la seguretat del set durant el rodatge", va informar ahir l'advocat de la família, Brian Panish, en una roda de premsa des de la seu del seu bufet al centre de Los Angeles. La família de Hutchins va iniciar aquestes accions legals basant-se en una suposada conducta negligent o imprudent de Baldwin juntament amb l'equip de producció i assistents de direcció de Rust.

A través d'aquesta demanda, la primera que emprenen des que es va produir el tràgic succés el 25 d'octubre del 2021, en què Hutchins va morir presumptament per un tret accidental disparat per Baldwin amb una arma de fogueig, sol·liciten una compensació pels danys ocasionats que haurà de ser determinada en un judici. En la seva compareixença davant els periodistes, Panish va definir el comportament de l'actor i de la resta de demandats com a "imprudent", fet que va conduir a una mort "sense sentit i tràgica".

A més, la firma d'advocats Panish Shea va difondre una presentació en 3D que incloïa missatges de text i correus en què l'equip de Rust al·ludia a la poca seguretat garantida durant el rodatge. Segons Panish, es van incomplir fins a quinze protocols per mantenir la seguretat al set de gravació, com ara que no hi havia un armer professional que controlés l'ús de l'arma quan Baldwin va rebre el revòlver del seu primer assistent de direcció, David Halls. "Si els haguessin seguit, això no hauria passat mai", va recalcar l'advocat abans d'incidir en el fet que, encara que Baldwin és qui té "la responsabilitat més gran" perquè tenia l'arma a la mà, "hi ha molts culpables" involucrats.

stats