Entre la jet set

Daniel Sancho: de les festes amb Froilà i íñigo Onieva a la presó de Tailàndia

Daniel Sancho va demanar ajuda al net de Joan Carles, que va bloquejar-lo a les xarxes socials i al telèfon

2 min
Daniel Sancho, Froilán de Marichalar i Íñigo Onieva.

BarcelonaReialesa, aristocràcia i crònica negra. En el cas de Daniel Sancho, aquests tres conceptes es barregen. El fill de l'actor Rodolfo Sancho està a hores d'ara en presó provisional a Tailàndia després de confessar el crim d'Edwin Arrieta a l'espera de l'inici del judici, que no serà fins a finals d'any. Però abans que tots aquests esdeveniments es precipitessin, Sancho es feia amb les altes esferes madrilenyes. Entre elles hi havia el net de Joan Carles I, Froilà de Marichalar, i també l'actual marquès de Griñón i marit de Tamara Falcó, Íñigo Onieva.

Tenint la ciutat de la llibertat en comú i, més concretament, els carrers Recoletos i Serrano com a epicentre, el xef i tots els seus amics sovintejaven els locals nocturns de la zona alta. Allà, Daniel Sancho es relacionava amb els fills de grans famílies de la capital espanyola, entre ells Jaime Onivea, el germà petit d'Íñigo, que després de casar-se aquest estiu amb Tamara Falcó s'ha convertit en marquès. Tal com va avançar al programa Hoy por Hoy d'Àngels Barceló, tots dos haurien forjat una gran amistat també fora de la ciutat, per exemple a Eivissa i a la Costa del Sol per sortir de festa.

Però tots els contactes no han estat només feina de Sancho. La que va ser xicota del cuiner –ara sense cap mena de contacte amb ell i havent aconseguit allunyar-se del focus mediàtic– també tenia amistats rellevants, entre les quals el fill d'Elena de Borbó i Jaime de Marichalar. Per bé que de forma directa Daniel Sancho i Froilà no mantenien una relació d'amistat, sí que havien sortit junts de nit.

SOS des de Tailàndia

De club en club, Daniel Sancho va sumar a la seva llista de seguidors a Instagram el net de l'emèrit, un contacte que més tard hauria d'utilitzar. Després de cometre el crim i esquarterar en catorze parts Edwin Arrieta, aviat els policies tailandesos van començar a investigar-lo. Daniel Sancho tenia l'aigua al coll, sobretot perquè els assassinats premeditats estan penats amb la pena de mort al país del sud-est asiàtic.

Abans que les autoritats policials li requisessin el mòbil, el fill de Rodolfo Sancho va enviar un missatge desesperat d'ajuda. Segons ha avançat el periodista d'El País Martín Bianchi, Sancho va enviar un missatge d'Instagram a Froilà demanant que l'ajudés. La resposta del germà de Victòria de Marichalar va ser clara: bloquejar-lo. Froilà va voler eliminar qualsevol rastre de connexió amb el que llavors era el principal sospitós del crim d'Edwin Arrieta. Va esborrar els missatges, el va bloquejar al telèfon i el va deixar de seguir a les xarxes.

stats