Abusos

La filla d'Alice Munro acusa l'escriptora d'ignorar els abusos sexuals perpetrats pel seu segon marit

Andrea Robin Skinner assegura haver estat víctima del seu padrastre, Gerald Fremlin

ARA
2 min
L'escriptora Alice Munro

Andrea Robin Skinner, filla de la premi nobel canadenca Alice Munro, ha denunciat que el seu padrastre va abusar d'ella quan era petita i que la seva mare, que era coneixedora dels fets, va decidir continuar amb ell. En un assaig publicat al diari Toronto Star, Skinner, ara adulta, explica que el segon marit de la seva mare, Gerald Fremlin, va començar a abusar d'ella l'estiu del 1976, quan tenia 9 anys i ell 50. L'assaig de Skinner es publica dos mesos després de la mort d'Alice Munro, a finals de maig.

A l'article detalla que després d'aquell estiu va tornar a viure amb el seu pare, Jim Munro, i que va ser llavors quan va explicar a la seva madastra, Carole, el que havia passat. Aquesta va explicar a Jim Munro els abusos patits per Skinner, però el pare va continuar enviant la nena a passar els estius amb Alice Munro i Gerald Fremlin.

A l'assaig, la filla de l'autora d'Estimada vida descriu com Fremlin aprofitava els moments en què estaven sols per mostrar-li els genitals, fer-li comentaris sexuals, parlar d'altres nenes del veïnat o comentar les necessitats sexuals de la seva mare. Quan tenia 25 anys, finalment va confessar a la seva mare els abusos del padrastre. "Va reaccionar exactament com temia que faria, com si s'hagués assabentat d'una infidelitat", diu la filla de Munro, que afegeix que l'escriptora va abandonar breument el segon marit, no pels abusos sexuals que havia comès sinó per haver-li estat infidel. "Em va parlar [Alice Munro] sobre els altres nens amb què Fremlin mantenia amistats, subratllant la seva pròpia sensació que ella, personalment, havia estat traïda", assenyala. "¿Es va adonar que estava parlant a una víctima i que jo era la seva filla? Si ho va fer, no ho vaig sentir així. Quan vaig intentar explicar-li el mal que l'abús del seu marit m'havia fet, es va mostrar incrèdula", afegeix.

Segons el relat de Skinner, Fremlin la va acusar d'haver-la provocat i va fer xantatge a la família assegurant que faria públiques unes fotos compromeses.

Malgrat el patiment confessat per la seva filla, Munro va continuar casada amb Fremlin fins que aquest va morir el 2013. Per la seva banda, quan Skinner es va convertir en mare va tallar el contacte amb Munro. Dos anys després, el 2004, en una entrevista amb The New York Times, Alice Munro va expressar el seu immens amor per Gerald Fremlin i va afirmar que mantenia una estreta relació amb totes les seves filles. Quatre mesos després de la publicació de l'entrevista, el febrer del 2005, Fremlin va ser acusat d'haver abusat de Skinner i va ser sentenciat a dos anys en llibertat condicional i a no mantenir contacte amb nens menors de 14 anys durant aquest període.

Skinner mai es va reconciliar amb la mare. "Els nens són sovint silenciats. En el meu cas, la fama de la meva mare va significar que el secret va anar més enllà de la meva família. Molta gent influent es va assabentar de part de la meva història i així i tot van continuar ajudant, i van afegir coses, a una narrativa que sabien que era falsa", conclou.

stats