MOCO Museum

Robbie Williams canvia de disciplina: els seus dissenys gràfics s'exposaran al costat de Basquiat, Banksy i Andy Warhol

Les obres gràfiques del cantant es podran veure fins al 8 de juliol al Moco Museu d'Amsterdam

2 min
Robbie Williams a l'obertura de la seva exposició al MOCO Museum

BarcelonaEl cantant Robbie Williams, que va arribar a vendre 75 milions de discos en solitari, ha decidit canviar de disciplina. Des d'aquest 8 de març fins al 8 de juliol el britànic presentarà els seus dissenys gràfics al Moco d'Amsterdam, un museu amb seu també a Barcelona. L'exposició porta per nom Pride and self-prejudice (orgull i prejudici personal), una clara picada d'ullet a la novel·la de Jane Austen, i és una reflexió sobre problemes de salut mental, un tema que Williams coneix de primera mà.

Basquiat, Banksy i Andy Warhol seran els companys de sala de l'exmembre de Take That. "Alguns convidats especials ens han acompanyat a la presentació de l'exposició del Robbie. Aquell dia vam escriure diferents pors, les vam llegir i les vam cremar en una llar de foc, un gest simbòlic i curatiu", és com el Moco Museum descriu l'acte d'inauguració de l'exposició el passat divendres. És precisament l'ús catàrtic de l'art el que va captivar el cantant des que era ben petit. A l'exposició d'Amsterdam es podran veure diferents obres que representen les seves etapes vitals, des de la infantesa, passant pels anys 90, quan va patir diferents ingressos clínics per addicció a les drogues i problemes de salut mental, fins a arribar a l'actualitat.

Per a Williams canviar les paraules i les notes per colors i línies no és res nou: "El meu jo de 50 anys està impressionat, i l'adolescent de 17 anys que porto dins no s'ho pot creure", va dir a la televisió holandesa NOS quan el passat divendres va presentar l'exposició a Amsterdam. De fet, també va transmetre la il·lusió de poder exposar al costat de grans artistes d'art contemporani a qui ell admira. "Em vaig sentir ple d'orgull i gratitud. I, sincerament, si els meus medicaments no funcionessin tan bé, m'hauria caigut una llàgrima", va escriure en una publicació al seu perfil d'Instagram, on té una comunitat de 3 milions de seguidors.

L'exposició funcionarà com un diari visual de la vida interior de l'artista: la recerca de l'èxit, l'escrutini públic, la gestió de les expectatives i l'ansietat. Les obres, de colors vius i estil urbà, fusionen dissenys d'escenes quotidianes amb frases o reflexions que recorden manuals d'autoajuda. Però les confessions, gairebé aforismes, relaten la història d'un cantant que ja ha revelat en diferents ocasions la seva addicció a l'alcohol i a la cocaïna, tal com va explicar en el documental de Netflix que duu el seu nom. "Tenia un problema de salut mental abans de ser guai" o "Totes les persones d'aquell bar o aquella discoteca que t'intimiden són profundament insegures i tristes" són algunes de les frases sobre pensaments i sensacions comunes amb les quals pretén interpel·lar el públic.

stats