Me Too

Sharon Stone i l'assetjament sexual que va patir als 80: "Es va treure el penis i me'l va posar davant de la cara"

L'actriu ha assegurat que un directiu de Sony li va mostrar els genitals durant una reunió de feina

2 min
Sharon Stone

BarcelonaL'actriu Sharon Stone, una de les grans estrelles del cinema dels anys 90, ha explicat per primera vegada un dels episodis d'assetjament sexual que va viure als inicis de la seva carrera en la indústria de Hollywood. Durant una aparició al pòdcast Let's talk off camera, que presenta Kelly Ripa, Stone ha recordat com un directiu de Sony li va ensenyar el penis durant una reunió que va tenir lloc als anys 80, molt abans que l'actriu triomfés amb pel·lícules com Instint bàsic o Casino.

Stone, que no ha revelat el nom del directiu, ha explicat que estava molt emocionada per poder conèixer un dels caps de Sony, però que la reunió no va anar com s'esperava. L'actriu detalla que quan va arribar a l'oficina es va trobar un sofà baix que gairebé estava arran de terra, una cosa molt habitual als anys 80. Ella s'hi va asseure com va poder, mentre el directiu passejava per l'oficina.

"Realment és veritat el que diuen de tu, ets guapíssima. Feia dècades que no veiem ningú com tu. Tothom parla de tu i et mira. A més, t'expresses molt bé. Ets tan intel·ligent i bonica, i tens aquest cabell", recorda Stone que li va dir el directiu. "Llavors va venir cap a mi, es va quedar davant meu i va dir «Però primer...», i es va treure el penis i me'l va posar davant de la cara", explica Stone.

La protagonista d'Instint bàsic assegura que va reaccionar com va poder. "Evidentment, jo era molt jove i vaig començar a riure, perquè és el que faig quan estic nerviosa, perquè bàsicament soc una persona molt jovial. Vaig començar a riure i a plorar al mateix temps i no podia parar perquè em vaig posar histèrica. No podia parar, així que ell no sabia què fer. Finalment, es va guardar el penis i se'n va anar per la porta que hi havia darrere de l'escriptori. Vaig pensar que havia marxat i jo no vaig saber què fer", relata l'actriu. Stone detalla que després d'aquest moment de desconcert va aparèixer la secretària del directiu i la va acompanyar fins a la sortida. "Aquesta no és l'última de les moltes experiències rares que he tingut al llarg de la meva carrera", afegeix.

Tot i les diverses situacions d'assetjament que ha viscut al llarg de la seva carrera, Stone assegura que està disposada a perdonar els homes que es disculpin amb ella. No ho farà, en canvi, amb aquells que no reconeguin haver-se sobrepassat. Per a aquests homes Stone té un missatge clar: que no s'hi acostin perquè els cridarà l'atenció encara que estiguin en públic. En aquest sentit, ha explicat que ha anat a projeccions de pel·lícules en què l'únic seient lliure era al seu costat i diversos homes han acabat asseguts a les escales perquè sabien que era millor que no s'hi acostessin. "No t'asseguis en una cadira buida al meu costat a menys que no estiguis disposat a demanar perdó", ha remarcat.

L'actriu no havia parlat mai fins ara d'aquestes experiències, tot i que sí que havia afirmat que ha patit el masclisme de la indústria en nombroses ocasions. "Estic en aquest negoci des de fa 40 anys. ¿Et pots imaginar com era aquesta indústria fa 40 anys tenint en compte el meu aspecte?", va respondre Stone a un periodista que el 2018 li va preguntar si mai havia patit assetjament sexual.

stats