Gent 05/02/2021

La Fiscalia de Madrid rebutja reobrir el cas de la mort de La Veneno

Els familiars de la vedet van presentar un informe que sosté que va ser assassinada

ARA
2 min
La Veneno en una de les seves intervencions televisives

La mort de La Veneno no es tornarà a investigar. La Fiscalia de Madrid ha rebutjat avui reobrir la causa de la mort de Cristina Ortiz, més coneguda com La Veneno, al·legant que tant l'autòpsia com la investigació policial ja van descartar l'existència d'un presumpte delicte d'homicidi. La petició per reobrir el cas l'havia feta la família després de presentar un informe pericial que assenyalava que la mort era "d'origen violent i lesiu-homicida".

La Veneno, que es va fer coneguda arran de la seva participació al late show Esta noche cruzamos el Mississippi, va morir el 9 de novembre del 2016 a l'hospital després d'haver rebut un fort cop al cap. En aquell moment l'informe policial va concloure que l'actriu i vedet havia caigut a casa després d’haver ingerit alcohol i ansiolítics. Les conclusions de la policia mai han agradat a la família, que sosté que l'artista havia sigut víctima d'un intent d'assassinat per revenja.

L'informe presentat per la família basa tota la seva argumentació en unes fotografies que, segons la Fiscalia, s'haurien fet sense consentiment de l'hospital i que mostren unes lesions en el cadàver "que no són exposades pel metge forense en l'informe de l'autòpsia". De fet, una auxiliar d'infermeria va denunciar que els familiars de la vedet van fer fotos dels aparells mèdics i de La Veneno sense autorització i que la seguretat del centre i la policia els van haver de fer fora de l'hospital.

Anteriorment, l'Audiència Provincial de Madrid ja va rebutjar els arguments de la família de Cristina Ortiz assegurant que la hipòtesi de la mort violenta es basava "essencialment" en una reinterpretació de dades ja existents d'uns fets que van tenir lloc fa més de quatre anys.

stats