Gent 22/06/2021

George Clooney i Eva Longoria obriran una escola a Los Angeles perquè més llatins i afroamericans treballin a Hollywood

La setmana passada el raper Dr. Dre i l'empresari Jimmy Iovine van fer el mateix anunci

2 min
George Clooney en el Photocall de Sky production

BarcelonaGeorge Clooney, Eva Longoria, Kerry Washington, Mindy Kaling i Don Cheadle obriran una escola de secundària a Los Angeles (EUA) per a estudiants interessats en desenvolupar la seva futura carrera en el món de cinema. El centre, que formarà part de la xarxa escolar pública de Los Angeles, estarà ubicat a l'Edward R. Roybal Learning Center, al nord-est del downtown de la ciutat californiana, una àrea majoritàriament llatina. "El nostre objectiu és reflectir millor la diversitat del país. Això vol dir que cal començar d'hora. Vol dir crear programes de secundària que ensenyin als joves sobre càmeres, edició, efectes visuals, so i totes les oportunitats professionals que aquesta indústria ofereix", ha afirmat Clooney en un comunicat.

El programa educatiu arrencarà la tardor del 2022 per als dos primers cursos de secundària, amb classes impartides per professionals de la indústria audiovisual. En la nota, el superintendent de la xarxa escolar de Los Angeles, Austin Beutner, va posar diversos exemples sobre com l'educació secundària influeix en el sector de cinema: "La física és necessària en l'elecció d'una lent per part d'un director de fotografia, les matemàtiques són part de la base d'una partitura musical, es necessiten habilitats de pensament crític per dissenyar un escenari..." Beutner -superintendent de la segona xarxa d'escoles públiques dels Estats Units, només per darrere de la de Nova York- també indica que "els guionistes requereixen una base en literatura i un maquillador necessita conèixer la química dels diferents materials que poden usar".

Eva Longoria amb el seu company

Dels 650.000 estudiants que van a les escoles gestionades per Los Angeles Unified School District (LAUSD), el 80% són llatins i afroamericans, unes proporcions que no es veuen reflectides ni en els estudis superiors ni en el dia a dia de Hollywood. La setmana passada, el raper Dr. Dre i l'empresari Jimmy Iovine van anunciar que obriran una escola secundària al sud de Los Angeles amb el propòsit de brindar una millor educació a les famílies de baixos recursos. "Serà per a nens que volen començar la seva pròpia empresa o treballar en un lloc com Marvel, Apple o empreses d'aquest estil", detallava Iovine al diari Los Angeles Times.

El raper Dr. Dre
stats