Gent 01/10/2021

Gloria Estefan revela que va patir abusos sexuals quan tenia nou anys

L'artista, de 64 anys, diu que era una persona molt propera i de la confiança de la seva mare

2 min
Gloria Estefan amb el seu marit, Emilio Estefan

BarcelonaLa cantant Gloria Estefan ha revelat que quan tenia 9 anys va patir abusos sexuals per part d'un familiar, algú que tenia una escola de música i en qui la seva mare confiava. En una xerrada que va mantenir amb la seva neboda Lili Estefan i la seva filla Emily Estefan durant un episodi de Red Table Talk: The Estefans, que s'emet per Facebook Watch, la intèrpret i compositora va revelar el traumàtic episodi, conegut només per alguns membres de la seva família. "Ell estava en una posició poderosa, perquè la meva mare em va posar a la seva escola de música i ell immediatament va començar a dir-li a ella que jo era molt talentosa i que necessitava que em prestessin atenció especial", va relatar la intèrpret de Conga. "Em va aterrir. I sabia que ell estava boig. Sabia que ell estava malament i per això me'l vaig creure quan em va dir que li faria mal a la meva mare", va afegir l'artista d'arrels cubanes, de 64 anys.

Estefan va recordar que la seva mare no sospitava el que passava, perquè, entre altres coses, "d'això no se'n parlava en els seus temps", i mentrestant a la cantant li queia el cabell a causa de l'ansietat, fins que una matinada va decidir explicar-ho a la seva progenitora. "I després la policia va venir i li van dir a la meva mare que no presentés càrrecs perquè el trauma de pujar a una estrada seria pitjor per a mi. I jo encara em sento fatal per això, imaginant que podrien haver existit més víctimes", lamenta.

La guanyadora de tres premis Grammy va recordar que quan la cançó Conga es va convertir en el seu primer gran èxit l'abusador, "que era un membre molt respectat en la comunitat", va escriure una carta a un diari en què va criticar la seva música. "Estava tan furiosa que hauria explotat contra tot, però després vaig pensar que tota la meva atenció es convertiria en atenció cap a ell. Això és el que aquests abusadors fan, ells et prenen el teu propi poder", va manifestar.

"El 93% dels nens que han patit abusos coneixen i confien en qui abusa d'ells, i jo ho sé, perquè jo en vaig ser una", va dir Estefan a l'inici de la seva revelació, sobre la qual no havia alertat els productors del xou. "Vaig voler tocar aquest tema perquè parlant d'això podem ajudar a prevenir", va concloure la cantant.

stats