Cabaret Pop

Aaron Taylor-Johnson: ¿Qui és l'home cridat a ser el nou James Bond?

A banda del seu currículum cinematogràfic, l'actor és sovint notícia per la seva relació amb la directora Sam Taylor-Wood, 24 anys més gran que ell

4 min
Aaron Taylor-Johnson en un acte promocional

BarcelonaSi hi ha una franquícia cinematogràfica associada a l'èxit des de fa dècades en la indústria de Hollywood és la de James Bond. Formar part de la llista d'actors que han donat vida a l'agent 007 és una fita. Les masses els adoren, els contractes publicitaris els plouen i la premsa els espera amb devoció arreu del món. Potser és per això que quan algun dels privilegiats actors que ha interpretat James Bond anuncia que es retira, les travesses per veure qui el succeirà comencen a funcionar a ple rendiment.

Des que Daniel Craig va dir que ja n'havia tingut prou, han sonat noms d'aclamats actors sense parar fins que ha arribat el del darrer, pel qual tothom aposta a hores d'ara a l'espera de la confirmació oficial. Idris Elba, Tom Hardy, Tom Hiddleston, Henry Cavill, Richard Madden i, fins i tot, el guanyador de l'Oscar a millor actor en la darrera edició dels premis, Cillian Murphy, han estat assenyalats pels mitjans com a possibles substituts de Craig al llarg dels darrers mesos. Tot i això, cap d'aquests noms s'ha acabat consolidant fins que li ha tocat el torn a Aaron Taylor-Johnson, que segons The Sun ja té el contracte a sobre de la taula i només li cal signar-lo per començar a formar part del prestigiós club dels 007.

Amb només 33 anys, l'actor britànic té un generós currículum perquè va començar molt aviat. Fill d'una mestressa de casa i d'un enginyer civil instal·lats a Buckinghamshire, amb sis anys ja va debutar a l'obra de teatre Macbeth. Als 11 va aparèixer per primer cop al cinema, al film Tom & Thomas, del 2002. Després de combinar durant anys els seus papers al cinema i a la televisió, quan en tenia 18 acabats de fer li van passar dues coses que han marcat la resta de la seva vida. Una, professional i l'altra, personal.

Aaron Taylor-Johnson i la seva dona, Sam Taylor-Wood

L'artista Sam Taylor-Wood, que aleshores estava en ple procés de divorci del marxant d'art Jay Jopling, buscava un actor per al paper de John Lennon al film Nowhere boy, un biopic dedicat a l'estrella dels Beatles en la seva edat adolescent. Per incompatibilitat d'agendes, l'única manera que hi havia que Taylor-Johnson pogués presentar-se al càsting era que anés a la nova casa de la realitzadora –ella estava en ple trasllat, en companyia de les seves filles– per fer la prova. Així ho va fer, i així precisament va ser com va aconseguir el paper, el seu primer rol protagonista. Amb la majoria d'edat acabada de complir, Taylor-Johnson va encarnar el seu personatge de forma notable i, en acabar el rodatge, va confessar a la dona que l'havia dirigit que volia casar-se amb ella.

"Quan vam acabar el rodatge em va dir que es casaria amb mi. No havíem sortit mai junts, ni tan sols ens havíem besat", va explicar públicament ella, que tenia 42 anys quan el jove actor li va dedicar aquestes paraules. Ni ell ni ella sembla que estaven per gaires pèrdues de temps i l'octubre d'aquell mateix any, el 2009, van anunciar el seu compromís durant la première del film. Tampoc van deixar passar gaire temps per formar una família pròpia, ja que plegats han tingut dues filles. La primera, Wylda Rae, va nàixer el 2010, quan ell tenia només 20 anys. La segona, Romy Hero, el 2012.

Sobre el recurrent comentari respecte a la seva diferència d'edat, ell sempre ha sostingut que és un home molt més madur que la majoria dels joves de la seva generació. "Jo feia als 13 les coses que la gent fa als 20", va respondre en una ocasió a preguntes sobre els anys que es porten amb la seva dona, que mai són igual de persistents quan és l'home qui té més anys. A pesar dels dubtes que molts cops s'han plantejat sobre la seva relació, actualment Taylor-Johnson i Taylor-Wood formen una parella molt sòlida, ja que des que van oficialitzar la seva unió, l'any 2012 –quan ja havien estat pares plegats–, no hi ha hagut ni grans rumors de crisi ni tampoc les tan típiques infidelitats hollywoodianes. A hores d'ara, viuen junts en una granja del segle XVI al comtat anglès de Somerset i s'organitzen per poder compaginar les seves exitoses carreres –ella ha dirigit pel·lícules tan taquilleres com 50 ombres d'en Grey, a banda de ser una fotògrafa que té obra exposada, entre altres llocs, a la National Gallery de Londres– amb una criança present de les quatre filles que sumen entre tots dos.

De fet, sobre l'atenció a les seves filles, Taylor-Johnson va explicar recentment en una entrevista que estar present és la seva prioritat. "El meu objectiu és intentar compaginar la família i la feina. Tinc una vida normal, i de vegades vaig al dentista. La meva carrera no és necessàriament secundària, però hi penso diferent quan he de prendre decisions", explicava a Rolling Stone l'actor, que sempre s'ha referit a les filles que la seva dona ja tenia com si fossen també seves. "Jo tinc tendència a absorbir l'atmosfera [de les pel·lícules que roda]. I és important per a mi treure'm això de sobre i sortir d'aquesta pell, cosa que aconsegueixo quan torno a casa per abraçar les meves filles", confessa l'actor. Taylor-Johnson va aprofitar l'entrevista també per aplaudir les virtuts de la seva dona, que descriu com "una gran cineasta i una meravellosa contadora d'històries". "La gent deu pensar que no soc imparcial per dir això, però crec que quan vegin Back to black, tots s'adonaran de com n'és de fantàstica com a directora", afirma sobre el pròxim biopic signat per Sam Taylor-Wood, dedicat a la malaguanyada Amy Winehouse i que s'estrena a mitjans d'abril.

A l'espera de conèixer detalls sobre el suposat contracte que Aaron Taylor-Johnson té a punt per signar, la darrera nota de color a tot l'enrenou que s'ha format al voltant del nom del candidat a ser un 007 l'ha posat Pierce Brosnan, un dels actors que han donat vida a l'espia imaginat per Ian Fleming als anys 50. L'irlandès, de 70 anys, ha celebrat l'elecció de Taylor-Johnson per a les següents pel·lícules de la saga. "Definitivament, em trec el barret davant del company. Crec que té les habilitats, el talent i el carisma per interpretar Bond. De sobres", ha expressat l'actor, que en algunes ocasions s'ha mostrat crític amb algunes particularitats dels films de James Bond i també amb el seu successor, Daniel Craig, al qual va dedicar alguns elogis enverinats. Mentre esperem la signatura del jove actor per encarnar el paper que el podria fer passar a la història i obrir-li multitud de portes en la indústria, la seva particular història d'amor serà el blanc habitual de tota mena de comentaris. Caldrà veure si aquesta parella única pot aguantar en aquesta fase de la seva relació tota la pressió que els espera. Si s'estimen tant com sembla, segur que sí.

stats