Èxit
Gent Hollywood 12/04/2023

Aquestes són les vambes més cares de la història

Sotheby's les ha venut per més de dos milions de dòlars a un comprador el nom del qual que no ha transcendit

2 min
Les vambes de Michael Jordan que s'han convertit en les més cares de la història

BarcelonaUnes vambes que va portar el 1998 l'estrella del bàsquet Michael Jordan durant una final de la NBA en la seva última temporada als Chicago Bulls s'han venut aquest dimarts en una subhasta de Sotheby's a Nova York per un preu rècord de 2,2 milions de dòlars. Les Air Jordan XIII, de color negre i vermell, i signades en tinta platejada per l'esportista nord-americà, s'han convertit així en les sabatilles esportives més cares de la història, segons ha informat la casa de subhastes en un comunicat.

"El resultat sense precedents d'avui és una prova més que la demanda de records de Michael Jordan segueix superant i transcendint totes les expectatives", ha dit el cap de col·leccionables de vestir, Brahm Wachter. El furor pels records de Jordan ja va quedar palès també a finals de l'any passat, quan una samarreta que va portar l'estrella esportiva a la mateixa final de la NBA es va vendre per 10,1 milions, operació que va marcar el rècord mundial per a qualsevol objecte esportiu fet servir.

Del seu moment àlgid

La temporada a què pertanyen totes dues peces està considerada la més important de la carrera de l'esportista, ja que va consolidar el seu estatus com el millor jugador de bàsquet de tots els temps, i ha estat anomenada The last dance gràcies a un documental del mateix nom. A la final en què Jordan va portar aquestes sabatilles, la més vista de la història de la NBA, l'estrella va marcar 37 punts en 40 minuts i va portar a la victòria els Chicago Bulls contra els Utah Jazz (93-88) a la segona part del partit.

Sotheby's assenyala que Jordan sempre ha brillat en la cultura pop i esportiva, però l'interès ha crescut aquest 2023 perquè aquest número, el 23, fa referència al seu famós número de samarreta i a l'estrena de la pel·lícula Air, que aprofundeix en la seva col·laboració amb Nike i en la "gènesi" de les famoses sabatilles Air Jordan.

Les sabatilles es van vendre com un lot únic en una subhasta d'internet anomenada Victoriam, que donarà pas a altres records d'atletes icònics actuals, com Rafael Nadal, i passats, com Kobe Bryant. L'empresa estimava que les sabatilles assolirien un preu d'entre 2 i 4 milions de dòlars. El calçat ha estat a la vista durant diverses setmanes a la seu de la casa a Nova York, on comptava amb la seva pròpia sala, completament a les fosques excepte per un focus que queia sobre la vitrina on eren les vambes.

stats