Gent Hollywood 09/03/2023

La catifa vermella dels Oscars no serà vermella per primer cop en dècades

L'Acadèmia fins i tot ha fet un acte de presentació del color elegit

2 min
L'acte de presentació de la nova catifa dels Oscars, que serà de color xampany i no vermella, com les darreres dècades

BarcelonaLes estrelles que acudeixin a la gala dels Oscars diumenge desfilaran per primera vegada en dècades per sobre d'una catifa que no serà vermella sinó color xampany, i que l'Acadèmia de Hollywood ja ha deixat desplegada aquest dimecres. "La gent es pregunta si hi haurà violència aquest any, esperem que no, però crec que la decisió que la catifa sigui color xampany ens demostra que confiem que no es tacarà de sang", va bromejar ahir el presentador principal d'aquesta 95a edició dels premis, Jimmy Kimmel, minuts abans del desplegament. Una broma amb què Kimmel recordava la bufetada que Will Smith va clavar a Chris Rock durant la cerimònia de l'any passat, un incident que va eclipsar aquella cerimònia i del qual justament aquests dies n'ha parlat l'agredit.

El canvi de color de la catifa, que era vermella des del 1961, no és res més que una decisió d'estil, segons els responsables de l'Acadèmia. "Vam demanar al nostre equip [de decoració] un estil que fos bo per al dia i per a la nit", ha explicat Bill Kramer, director de l'Acadèmia, present en aquest acte amb la presidenta de la institució, Janet Yang. El color xampany de la catifa contrasta amb el vermell fosc de les cortines, el blanc de les columnes del teatre i es complementa amb les icòniques estatuetes, va justificar ell.

Mentre tres persones de la producció desplegaven els dos enormes rotllos de catifa, Kimmel –que ha estat tres vegades conductor de la gala– va aprofitar per fer els seus primers acudits. "Això és probablement el més ximple que els ha degut tocar cobrir", va dir als periodistes Kimmel. També va assegurar que la producció d'aquest any té "grans plans" per a la gala, que comptarà, entre altres, amb les actuacions musicals de Rihanna, Diane Warren i Sofia Carson, David Byrne, Stephanie Hsu i Son Lux. Per la catifa xampany dels Oscars s'espera que hi desfilin estrelles nominades com Cate Blanchett, Michelle Yeoh, Ana de Armas, Austin Butler, Colin Farrell i Brendan Fraser. Entre les estrelles que participaran en la presentació de la gala hi haurà Antonio Banderas, Salma Hayek, Nicole Kidman, Glenn Close i Samuel L. Jackson.

Jimmy Kimmel presentarà els Oscars 2023
stats