Salut
Gent Hollywood 04/04/2023

Hugh Jackman se sotmet a dues biòpsies davant del risc a una recaiguda del càncer de pell

L'actor ha patit ja sis operacions per eliminar carcinomes

1 min
Jackman, operat de càncer per cinquè cop

BarcelonaL'actor australià Hugh Jackman ha anunciat que s'ha sotmès a dues biòpsies davant del risc de patir un carcinoma de cèl·lules basals, una forma de càncer de pell que el persegueix des de fa anys. Jackman, en un vídeo publicat a Instagram on apareix amb un petit apòsit al nas, diu que ha anat recentment al metge, que li va detectar dos petits punts que "podrien o no" ser cèl·lules basals i per això es va sotmetre a les proves.

"Ho sabré d'aquí dos o tres dies, i us ho faré saber", va precisar l'actor, de 54 anys, que es prepara per tornar a encarnar Wolverine, personatge de la saga cinematogràfica X-Men, al film Deadpool 3. Aquest carcinoma, que sol aparèixer com un bony lleugerament transparent al cap o al coll i es creu que es produeix per una exposició prolongada als raigs ultraviolats, és "en el món dels càncers de pell el menys perillós", ha precisat l'actor.

Jackman, que s'ha sotmès a sis intervencions quirúrgiques per eliminar carcinomes de cèl·lules basals des del 2013, va aprofitar el vídeo per fer un al·legat a favor de l'ús de cremes de protecció solar per evitar aquest problema de salut. "L'estiu està arribant a l'hemisferi nord. Sisplau, utilitzeu protector solar. Tant és que vulgueu lluir bronzejat. Creieu-me", va remarcar l'australià. Austràlia és el país de món on la població pateix més càncers de pell, segons l'ONG Skin Check Champions, que afegeix que dos de cada tres australians presenten aquesta patologia.

stats