Moda
Gent Hollywood 24/05/2023

Per què portava Jennifer Lawrence unes xancletes sota el vestit de Dior a Canes?

Les imatges de l'artista aixecant-se la llarga faldilla per baixar les escales del Grand Théatre Lumière s'han fet virals

2 min
Jennifer Lawrence a la 76a edició del Festival de Canes, a la projecció d''Anatomie d'une chute'

BarcelonaEnguany es compleixen deu anys de la caiguda de Jennifer Lawrence als Oscars del 2013, quan va ensopegar pujant les escales per recollir l'estatueta que els acadèmics li havien concedit pel seu paper a La part positiva de les coses. Una dècada després d'aquell desgraciat incident –protagonitzat amb un meravellós vestit de Dior Haute Couture que sempre s'ha rumorejat que és el més car s'ha pagat a una actriu perquè el porti als Oscars– Lawrence sembla molt prudent quan es tracta de grans catifes vermelles, on sol ser una de les actrius que més brilla.

Almenys això és el que es desprèn de la seva aparició d'enguany al Festival de Canes, que com sempre ens ha regalat looks excepcionals d'actrius de tot el món. L'artista nord-americana, de 32 anys, va aparèixer magníficament vestida a la gala, i va optar per un elegant vestit vermell de tirants fins, un escot de subtils plecs, faldilla d'estil princesa i xal a to amb què va donar nova vida a l'estètica del Hollywood clàssic. Tot i això, per trepitjar el photocall de l'estrena d'Anatomie d'une chute la notícia no va ser el seu increïble vestit sinó el seu acte de protesta. I és que l'artista es va posar unes xancletes per baixar les escales del Grand Théatre Lumière. Sota la seva voluminosa faldilla s'amagava aquest calçat, que és el que ha acabat acaparant més titulars.

A hores d'ara, no ha donat cap explicació sobre el tema. Primer se la va a veure amb uns talons baixos vermells a joc amb el vestit, però a la sortida aquell calçat havia desaparegut i l'havia canviat per unes sandàlies d'estil hawaià en negre que no tenien res a veure ni amb l'estètica del vestit ni amb l'altura de l'esdeveniment. Per evitar que es repetís el que li va passar fa deu anys, Lawrence va voler assegurar el tret, i va optar per un calçat senzill per després de la projecció del film, que en català es podria traduir precisament com a Anatomia d'una caiguda.

Jennifer Lawrence a la 76a edició del Festival de Canes després de la projecció d''Anatomie d'une chute'

Lawrence, que té un ampli currículum de caigudes en catifes vermelles –el 2014 va tornar a caure als Oscars; el 2015, a la premiere d'Els jocs de la fam: Mockingjay, i el 2016 a l'estrena de X-Men: Apocalipsi a Londres–, no ha estat l'única protagonista d'una polèmica pel calçat a Canes. Des del 2015, quan no volien deixar entrar al festival l'esposa del director del documental d'Amy Winehouse pel seu calçat, hi ha hagut moltes protestes d'actrius que han criticat la norma masclista, i no escrita, segons la qual les dones han de portar talons alts a la catifa vermella del festival. El 2016 Julia Roberts va pujar descalça les escales; el 2018, Kristen Stewart es va treure els stilettos després de posar per pujar l'escalinata; i Cate Blanchett es va presentar amb els peus nus davant la premsa en un acte organitzat per entregar-li un premi a Zahra Amir Ebrahimi. Per ara no se sap si Jennifer Lawrence s'ha posat unes sandàlies com a protesta política o només per una qüestió de supervivència.

stats