Gent Hollywood 28/04/2023

Sagrada Família i Moco Museum: la ruta cultural d'Obama i Spielberg a Barcelona abans del concert del Boss

L'expresident dels EUA i el director de Hollywood fan turisme per la ciutat hores abans de la cita a l'Estadi Lluís Companys

3 min
Barack Obama al carrer Montcada aquest divendres

BarcelonaL'expectació mediàtica es respira aquest divendres als carrers de Barcelona, on fotògrafs i periodistes s'han llançat a la caça dels matrimonis Obama i Spielberg. L'expresident dels EUA, el director de Hollywood i les seves parelles, Michelle Obama i Kate Capshaw, estan dedicant el dia a una visita cultural de la ciutat mentre esperen que es faci fosc per assistir a la veritable cita que els ha reunit a la capital catalana: el primer dels dos concerts de Bruce Springsteen a l'Estadi Lluís Companys, amb els quals donarà el tret de sortida a la seva gira europea.

Michelle i Barack Obama a la sortida del Moco Museum
Steven Spielberg saludant els seus fans concentrats al Born

Si aquest dijous a la nit, després d'arribar dels EUA, ja van sopar amb el Boss i la seva parella, Patti Scialfa, al prestigiós restaurant Amar, a l'Hotel El Palace, el menú d'aquest divendres ha arrencat amb dues visites al centre de Barcelona: primer al Moco Museum, al carrer Montcada (Born), i després a la Sagrada Família, on s'han estat uns vint-i-cinc minuts. Els Obama i els Spielberg han abandonat el Gran Hotel La Florida, on també està allotjat Springsteen, cap a les 12 hores i posteriorment han iniciat el seu tour per la ciutat, acompanyats d'un ampli dispositiu de seguretat privada i dels Mossos i de nombrosos ciutadans i fans que els saludaven al seu pas.

La comitiva de vehicles que acompanyen els Obama envoltada de fans i curiosos
Obama sortint de visitar la Sagrada Familia, a Barcelona

A la Sagrada Família, a l'exterior de la qual hi havia fins a quatre furgonetes de la policia catalana, els dos matrimonis vip han passejat amb el seu seguici per la primera i la segona planta i han sortit a la façana del Naixement sense necessitat que el monument es tanqués al públic per a ells. Segons ha pogut saber l'ARA, Obama ha fet saber al personal de la basílica que li ha agradat molt la visita.

Els Obama han estat fotografiats per curiosos mentre visitaven el temple de Gaudí

Al Moco, prèviament, han gaudit d'una visita guiada privada i sense que durant una estona s'admetessin visitants a l'espai. De fet, l'arribada d'Obama, Spielberg i les seves parelles ha provocat que una classe de quart d'ESO de Mataró fos desallotjada immediatament de l'edifici. Tal com ha explicat un professor d'aquesta escola a La Tarda de Catalunya Ràdio, per fer-los fora els responsables del local han al·legat que s'estava realitzant un simulacre antiincendis, cosa que ells després han comprovat que no era certa.

Els Obama han triat aquest museu i no un que mostri art d'aquí perquè acull obres de Kehinde Wiley, el retratista oficial del matrimoni. Artista afroamericà establert a Nova York, Wiley és conegut per les seves pintures extremadament naturalistes de persones negres, i que molts cops inclouen referències als grans mestres de la pintura antiga. Canvia composicions d'algunes d'aquestes peces icòniques per personatges negres contemporanis amb l'objectiu de subratllar el complex escenari sociopolític actual.

Després d'aquestes dues visites, els Obama i els Spielberg han abandonat el centre de la ciutat per dinar a la Terraza Martínez, un restaurant a sobre de la mateixa muntanya de Montjuïc on d'aquí a unes hores gaudiran del concert del seu amic, Bruce Springsteen. La notícia l'ha donat un tuitaire portuguès, que ha explicat que un amic seu que és a Barcelona perquè va al concert del Boss ha coincidit al mateix restaurant amb els quatre famosos. "Quin espectacle", ha dit. El local és reconegut per les seves vistes al port i part de Barcelona i pels seus arrossos.

”S’han assegut a la terrassa, amb vistes a la ciutat, i han viscut una experiència Martínez”, explicaven des del restaurant, des d'on també confessaven la il·lusió i l’alegria d’haver-los tingut just aquest any, que celebren els deu anys d’obertura al carrer Miramar de Barcelona. Han menjat uns primers plats per compartir, que han consistit en pa de coca amb tomàquet, pernil, anxoves i calamars. També una amanida probiòtica, que porta moniato cuit i es deixa refredar durant vint-i-quatre hores a la nevera, “que és la manera com el midó del tubercle es torna resistent”. Una amanida saludable, que el restaurant està a punt de renovar per fer-la amb productes de temporada. De segon plat, per compartir també entre tots, un arròs amb gambes. I de vins, un Mas de la Rosa, del celler Vall Llach, de la DOQ Priorat, una joia elaborada per l’enòleg Albert Costa, fill del notari Ernest Costa, cofundador del celler juntament amb el cantant Lluís Llach. El millor del dinar? “L’amabilitat que han demostrat amb tot l’equip”, expliquen des del restaurant.

stats