Jemima Khan, l'amiga de Lady Di, deixa de col·laborar amb 'The Crown' perquè creu que la cinquena temporada no està explicada amb "respecte ni compassió"

L'amiga de la princesa va ser fitxada per col·laborar amb l'autor en el guió però ara ha demanat que l'eliminin dels crèdits

2 min
Jemima Khan en una imatge compartida per ella a Instagram

BarcelonaJemima Khan, una amiga íntima de la princesa Diana, deixarà d'ajudar en el guió de The Crown perquè la història no s'està tractant "amb el respecte ni amb la compassió" que almenys ella esperaria. Khan afirma que va ser convocada per ajudar el creador del programa, Peter Morgan, a escriure el guió de la cinquena temporada, que inclou els anys anteriors a la mort de Diana en un accident de cotxe a París el 1997, però que, vistes les intencions dels autors de la ficció de Netflix, ha decidit declinar seguir formant part de l'equip.

Khan, que és productora de cinema, va formar part del cercle social de Diana en els anys dels quals la sèrie vol parlar. Tot i que no ha parlat mai en públic sobre aquest tema, hauria declarat al Sunday Times que "era molt important" per a ella que "els últims anys de la vida" de la seva amiga "fossin retratats amb precisió i compassió, com no sempre ha passat". Aquest període, que ella diu que no seria ben retratat a la sèrie, inclou els idil·lis de Diana amb el cirurgià cardíac Hasnat Khan i amb Dodi Al Fayed, fill del multimilionari propietari de Harrods, Mohamed Al Fayed. També va ser llavors quan hi va haver l'entrevista de Martin Bashir, en la qual la princesa, fent referència a Camilla Parker Bowles, va dir: "Érem tres en aquest matrimoni, estava una mica ple de gent".

Khan diu que quan es va adonar que les històries anaven en una direcció amb la qual no estava d'acord, va sol·licitar que s'eliminessin totes les seves contribucions i va demanar de no aparèixer en cap crèdit per escrit. "El 2019 Peter Morgan em va demanar que coescrivís la cinquena temporada de la sèrie The Crown, especialment aquells episodis que concernien els últims anys de la princesa Diana abans de morir –explicava–. Després de pensar-hi molt, sense haver parlat mai públicament de res d'això abans, vaig decidir contribuir-hi".

"Vam treballar junts en l'esquema i els guions des del setembre del 2020 fins al febrer del 2021. Quan no es va respectar el nostre acord de coescriptura i quan em vaig adonar que aquella història en particular no s'explicaria necessàriament amb el respecte o compassió que havia esperat, vaig demanar que totes les meves contribucions s'eliminessin de la sèrie i vaig declinar aparèixer-hi en qualsevol crèdit". L'inici de la temporada en qüestió s'espera per al novembre del 2022. L'actriu australiana Elizabeth Debicki interpretarà Diana, prenent el relleu d'Emma Corrin.

stats