Gent 26/04/2022

Johnny Depp assegura que va ser víctima de violència domèstica

A pesar d'aquesta declaració, al seu judici contra Amber Heard s'ha pogut escoltar un àudio seu en què deia: "Si no me'n vaig, això serà un bany de sang"

3 min
Johnny Depp durant el seu testimoni oral al judici que l'enfronta amb la seva ex, Amber Heard, a la qual acusa de difamació

BarcelonaL'actor Johnny Depp ha acabat per fi el seu torn de testimoni oral en el judici que l'enfronta a la seva exdona, la també actriu Amber Heard. Ho ha fet amb una declaració en què s'ha presentat com una víctima de violència domèstica. Segons abans que l'actor baixés de l'estrada, la seva advocada, Jessica Meyers, li va demanar que repetís les paraules "Jo també soc una víctima de violència domèstica", i Depp va respondre capcot amb un solemne "Sí, ho soc".

Les deu persones que componen el jurat del judici, que va començar l'11 d'abril passat a Fairfax (Virgínia, EUA), han escoltat durant quatre dies la versió del protagonista de Pirates del Carib sobre la tortuosa relació de cinc anys que va mantenir amb Heard. En el litigi, Depp acusa la seva exdona de difamació per un article que ella va publicar al diari The Washington Post el 2018, després del seu divorci, en què assegurava haver patit maltractaments.

Durant l'interrogatori de dilluns, l'advocat de Heard, J. Benjamin Rottenborn, va intentar refutar que aquest escrit de Heard fes malbé la reputació de Depp. Per això, va mostrar retalls de notícies, la majoria de tabloides, que es van publicar abans de l'escrit del Washington Post que detallaven els problemes d'addicció de Depp, retratat com un actor de capa caiguda, que arribava tard als rodatges i que mantenia una relació conflictiva amb la seva parella.

"Això és un intent patètic", va respondre Depp, que va assegurar que darrere d'alguns d'aquests articles hi havia l'equip de publicistes de Heard, suposadament involucrat en una campanya de desprestigi després de la separació de la parella. Depp, que va anar al jutjat amb ulleres de sol, va ser aclamat en diverses ocasions pel públic present a la sala, la majoria seguidores de l'actor arribades de llocs tan remots com Austràlia, segons van explicar a la premsa local.

Amber Heard fent un comentari durant el judici per difamació que l'enfronta a Johnny Depp a Virgínia, EUA.

Els advocats de les dues parts van aprofitar la vista oral per reproduir enregistraments de les discussions que mantenia la parella a través de missatges d'àudio, cosa que feien per recomanació del seu terapeuta. En una de les gravacions se sent Depp cridar: "Si no me'n vaig, això serà un bany de sang". En una altra conversa, l'actor preguntava a Heard si li pegaria "una altra vegada" i repetia que era una "puta" amb "trastorn de personalitat".

"Humor irreverent i abstracte"

Al llarg dels quatre dies de declaració, Depp també ha hagut d'analitzar els missatges de text que va enviar al seu amic Paul Bettany, en què tots dos feien broma sobre matar Heard i tenir sexe amb el cadàver, contingut que l'actor va qualificar d'"humor irreverent i abstracte". Entre altres acusacions, l'actor va assegurar que durant una baralla del 2015 Heard el va colpejar amb una ampolla de vodka, cosa que va provocar que perdés un tros de dit que va haver de ser reconstruït.

També va indicar que l'actriu li va apagar una cigarreta a la cara i, fins i tot, va fingir ferides amb un mocador tacat d'esmalt vermell per simular sang. L'actor demana a la seva exparella 50 milions de dòlars per danys i perjudicis. Per la seva banda, Heard ha respost amb una contrademanda en què al·lega que Depp ha impulsat una campanya de difamació en contra i li reclama 100 milions.

stats