Gent 02/10/2020

La justícia reconeix Delphine Boël com a princesa de Bèlgica

L'artista és filla d'Albert II i de la baronessa de Sélys-Longchamps, amb qui el rei emèrit va mantenir una relació extramatrimonial

Ara
1 min
Delphine Boël va presentar la primera demanda de paternitat contra el rei Albert II l'any 2013

BarcelonaL'artista belga Delphine Boël, nascuda d'una relació extramatrimonial del rei emèrit Albert II de Bèlgica, ha estat designada oficialment com a princesa del país per la cort de Brussel·les que examinava la petició de reconeixement de la paternitat de monarca. Set anys després que Boël presentés la seva primera demanda de paternitat a Albert II, l'artista canviarà ara el seu cognom i prendrà el del seu pare, de Saxònia-Coburg i Gotha.

A banda d'adoptar el cognom del seu pare, el reconeixement també té conseqüències per als fills de Boël, ja que Josephine i Oscar es converteixen per extensió en princesa i príncep de Bèlgica i rebran el tractament d'alteses reials.

En declaracions recollides per mitjans belgues, l'advocat de Boël, Marc Uyttendaele, ha explicat que la sentència dona "plena satisfacció" i ha celebrat que s'hagi satisfet la petició de ser tractada en igualtat de condicions respecte als seus germans i germanes. "Està encantada amb aquesta decisió que posa fi a un llarg i dolorós procés per a ella i la seva família. Una victòria legal mai substituirà l'amor d'un pare, però ofereix un sentiment de justícia", ha remarcat.

la reina Paola

stats