Gent 11/03/2022

L'actor Jussie Smollett, condemnat a presó per haver fingit un atac racista

El 2019 va denunciar que dos homes l'havien agredit i insultat

ARA
2 min
L'actor Jussie Smollett en el moment en què el jutge ha llegit la sentència

L'actor Jussie Smollett, conegut per la sèrie Empire, va ser condemnat aquest dijous a 150 dies de presó per haver fingit un presumpte atac racista i homòfob a Chicago (Estats Units) el gener del 2019. A més de passar gairebé mig any a la presó, l'actor haurà d'estar trenta mesos més sota llibertat condicional i haurà de pagar 120.000 dòlars d'indemnització a la ciutat de Chicago, més 25.000 dòlars de multa.

L'actor, de 39 anys, va denunciar el 2019 que havia sigut atacat per dos homes al centre de Chicago, que l'havien insultat i ruixat amb un líquid suposadament càustic i que li havien penjat una soga al coll. Les autoritats van investigar el cas com un presumpte crim d'odi i van detenir dos germans nigerians, que posteriorment van indicar que Smollett els havia pagat 3.500 dòlars perquè simulessin un atac racista contra ell per aconseguir notorietat i impulsar la seva carrera, tal com els havia confessat l'actor. Després que es fes públic l'engany, la carrera de Smollett, que és negre i gai, va patir un fort declivi i va perdre el paper que interpretava a Empire.

En la sentència, el jutge James Linn, del comtat de Cook, a l'estat d'Illinois, considera que Smollett no pretenia guanyar diners amb l'engany i que es va inventar el succés per aconseguir "atenció". "Realment anhelaves l'atenció... Sabies que aquest és un país que intenta curar-se lentament i vas arrencar les crostes d'algunes ferides que s'estaven curant", va dir el jutge a Smollet, segons recull la premsa local. Al sentir la sentència, l'actor va dir cridant que entrar a la presó el posa en risc de mort.

Les primeres acusacions penals contra Smollett per denúncia falsa van ser desestimades en una decisió polèmica de la procuradora de justícia del comtat de Cook. En una segona instància, el fiscal especial Dan Webb va revisar el cas i va aconseguir que un jurat especial aprovés el febrer del 2020 sis càrrecs contra l'actor, entre ells alteració de l'ordre públic i mentir a la policia sobre un suposat crim d'odi. Durant tot el judici, Smollett ha defensat la seva innocència.

stats