Gent 10/12/2021

L'actor Jussie Smollett, declarat culpable d'haver fingit una agressió racista

L'any 2019 va denunciar un atac que hauria organitzat ell mateix

1 min
Jussie Smollett abans d'entrar al judici

BarcelonaL'actor nord-americà Jussie Smollett ha estat declarat culpable de cinc dels sis càrrecs als quals s'enfrontava per haver fingit un presumpte atac racista i homòfob a Chicago el gener del 2019. Després de nou hores de deliberació, el jurat ha decidit que Smollett, exprotagonista de la sèrie Empire, és culpable, entre altres coses, d'alteració de l'ordre públic per haver presentat una declaració falsa a la policia, fet que li podia comportar una pena de tres anys de presó i una multa de 25.000 dòlars.

L'any 2019, Smollett, que llavors formava part del repartiment d'Empire, una sèrie amb un càsting quasi íntegrament format per intèrprets negres, va denunciar que havia estat atacat per dos homes al centre de Chicago. Segons el seu relat, els homes li van dedicar insults racistes i homòfobs, el van ruixar amb un producte químic i li van posar una soga al coll. Les autoritats van investigar el cas com un presumpte crim d'odi i van detenir dos germans nigerians, que posteriorment van indicar que Smollett els havia pagat 3.500 dòlars perquè simulessin un atac racista contra ell per aconseguir notorietat i impulsar la seva carrera, tal com els havia confessat l'actor.

Smollett sempre ha defensat la seva innocència, assegurant que els diners que va donar als germans era per menjar i per a un pla d'entrenament mentre ell estava de viatge. Segons la declaració dels altres dos implicats en el cas, durant l'atac va ser el mateix Smollett qui els deia que cridessin insults racistes i consignes pro-Trump. A més, la investigació policial ha revelat que la major part de les ferides que presentava Smollett després de l'atac eren autoinfligides.

stats