Linda Evangelista revela el motiu pel qual portava anys desapareguda: ha quedat "desfigurada de manera permanent" després d'un tractament estètic

La 'top' ha explicat a Instagram que ha viscut aquest temps com "una reclusa", que ha decidit demandar l'empresa que l'ha deixat així i que pateix una "profunda depressió"

2 min
Linda Evangelista en una desfilada del Versace dels anys noranta

La desaparició de Linda Evangelista de les passarel·les, de les campanyes publicitàries, gairebé de les seves xarxes socials i pràcticament del tot dels mitjans de comunicació tenia una causa que pocs suposaven. Una de les top models més importants dels anys noranta ha quedat, tal com ella mateixa ha dit, "irreconeixible" després d'un tractament estètic. Tal com ha revelat a les xarxes socials, on la segueixen gairebé 800.000 persones, ha quedat "desfigurada" després de practicar-se una criolipolisis. Tal com ella denuncia, ha quedat "permanentment deforme" després que el procés fallés.

Tal com anunciava aquesta matinada, ha decidit per fi demandar l'empresa que li va aplicar aquest procediment per reduir greix. "He fet un gran pas per reparar un dany que he patit i m'he guardat per a mi durant més de cinc anys. Als meus seguidors, que s'han preguntat per què he estat sense treballar mentre la carrera de les meves companyes prosperava: la raó és que he estat brutalment desfigurada pel procediment CoolSculpting de Zeltiq, que va fer el contrari del que havia promès", explica la model, de 56 anys, que concreta: "Va augmentar les meves cèl·lules adiposes en comptes de disminuir-les, m'ha deixat permanentment deformada fins i tot després de sotmetre'm a dues cirurgies correctores doloroses, sense èxit. He quedat, com han dit alguns mitjans, irreconeixible".

El tractament fallit li ha provocat "hiperplàsia adiposa paradoxal, o HAP", que és una malaltia que fa que els afectats desenvolupin dipòsits de greix en les zones tractades. Segons la model, aquest era "un risc" del qual no se l'havia "informat abans del procediment", tot i que existeix aquesta possibilitat. Evangelista confessa que la seva deformada figura no només ha destruït la seva carrera de model, sinó que també l'ha afectat psicològicament. "M'ha sumit en un cicle de profunda depressió i tristesa, i en les més baixes cotes d'autoestima. M'he convertit en una reclusa", sentencia sobre el seu estat mental actual. "Amb aquesta demanda", conclou, intentarà "girar full per alliberar-se de la vergonya" i "fer pública la història" perquè està "cansada de viure així". "M'agradaria sortir per la porta de casa meva amb el cap ben alt, tot i que ja no m'assemblo a mi mateixa", lamenta.

Evangelista és una de les models més cèlebres del món de la moda, que al costat d'un reduït grup de privilegiades va convertir-se en una celebritat mundial per la seva feina. Arran d'aquella explosió de fama i de contractes milionaris va ser ella la que va pronunciar la icònica frase que després es va aplicar a totes les altres top dels noranta: "Jo no m'aixeco del llit per menys de 10.000 dòlars diaris". En els últims temps, en què el món de la moda ha hagut de mirar enrere per la falta de nous referents i aprofitant que l'edatisme del sector s'ha vist lleugerament reduït, les top dels noranta havien viscut un ressorgiment amb tota mena de projectes. Ella era l'única que els últims anys no havia tornat a treballar. De fet, les poques imatges de les seves xarxes on apareix són fotos en què se la veu en plans molt pròxim a la cara, i molt tapada de roba. Els motius, que tothom desconeixia, ara han quedat al descobert.

stats