Gent 03/05/2021

Mango llança una col·lecció amb parts fabricades amb tecnologia 3D

La fabricació amb aquesta tecnologia no genera residus perquè no hi ha material sobrer, explica la firma catalana

1 min
Unes de les arracades de la col·lecció amb elements 3D de Mango

BarcelonaMango ha llançat una col·lecció càpsula composta per complements, calçat i accessoris fabricada en part a partir de la tecnologia d'impressió en 3D, que genera zero residus perquè no deixa material sobrer. Segons ha informat l'empresa catalana, la col·lecció, que està disponible a tots els països en els quals el comerç en línia de la companyia és present, està composta per set peces diferents: una bossa, unes sandàlies, un coll i quatre peces de bijuteria.

Aquests set productes han sigut elaborats amb TPU –l'abreviatura del poliuretà termoplàstic– imprès, que és sostenible i reciclable perquè està fet a partir de materials d'origen vegetal que, posteriorment, són tenyits amb tints naturals extrets d'elements vegetals com la ceba, la cúrcuma, el sàndal, l'indi o els espinacs. Aquest projecte s'ha dut a terme en col·laboració amb l'empresa Comme des Machines, una companyia basca de producció de moda sostenible a través de la impressió 3D. La impressió 3D utilitza només la quantitat de material necessària, per la qual cosa en la fabricació de la col·lecció no s'han generat residus per material sobrer.

La bossa de Mango amb elements impresos amb tecnologia 3D

És la segona vegada que Mango presenta una col·lecció d'aquestes característica juntament amb Comme des Machines, ja que el febrer del 2020 la firma va llançar una col·lecció de bijuteria impresa en 3D integrada per 10 peces. Els preus dels diferents elements de la col·lecció van des dels 25,99 euros per unes arracades fins als 99,99 euros les sandàlies, que són de pell i amb unes flors clavades que són fetes també amb tecnologia 3D. La bossa, per exemple, que surt per 69,99 euros, és d'organza i també porta flors en 3D cosides.

stats