Fora de pantalla
Gent Milionaris 20/08/2023

La batalla d'egos frustrada: Mark Zuckerberg i Elon Musk no lluitaran al circ romà

Després de dos mesos de converses i amenaces, els dos grans magnats de Silicon Valley no es posen d'acord per trobar data per a un combat

3 min
Elon Musk, absolutista de les ‘fake news’

BarcelonaLes eminències propietàries de l'alta tecnologia, les xarxes socials, el futurible món cibernètic i, fins i tot, coets, volen portar la rivalitat virtual del mercat a les mans. Des de fa dos mesos, Elon Musk, de 52 anys, i Mark Zuckerberg, de 39, parlen i fanfarronegen sobre organitzar un combat de carn i ossos per aclarir els dubtes sobre qui dels dos és més fort. Però ara les mútues invitacions per saciar l'ànsia de poder han acabat en no res. Zuckerberg ha publicat a la seva nova plataforma Threads: "Crec que tots estem d'acord que l'Elon no parla seriosament i és hora de girar full".

Elon Musk, propietari de Twitter –ara anomenat X–, i Mark Zuckerberg, amb Instagram, Facebook, WhatsApp i el nou Threads a la butxaca, són dos dels grans magnats de Silicon Valley que des de fa gairebé un any s'enfronten en una carrera per proclamar-se líders indiscutibles del món tecnològic. L'octubre de l'any passat Musk va comprar, després d'intenses polèmiques, la xarxa social Twitter, ara rebatejada com a X. Pel que fa al més jove dels dos, va llançar la xarxa social Threads, amb la intenció d'imitar l'única xarxa social que posseeix Musk i així aconseguir el monopoli de les xarxes socials. Encara que no pot cantar victòria, de moment Zuckerberg sembla que va a bon ritme per desbancar-lo: va aconseguir 100 milions d'usuaris amb només cinc dies. Evidentment, la creació d'aquesta plataforma no va agradar al més gran, que va amenaçar amb demandar-lo per haver plagiat X.

Tots aquests mesos de confrontacions virtuals han anat fent pujar els nivells de testosterona, fins a arribar al punt de voler aclarir qui dels dos és més poderós fora de les pantalles, concretament en un ring de combat. Així els dos defensors d'un futur tecnològic prometedor han preferit mirar cap al passat, on gladiadors i bèsties entretenien els espectadors del circ. De manera literal, ja que Musk va confessar que havia parlat amb el govern italià per obtenir un escenari "èpic" de "l'antiga Roma". Per incendiar encara més les xarxes, el propietari de X va acabar el fil de Twitter amb la paraula "Gladiadors", fet que va generar una gran expectació pel que molts van suposar que era un combat al coliseu de Roma. Giorgia Meloni no va fer cap declaració sobre les paraules del bilionari.

Però ara sembla que el somni romà ha quedat frustrat. Zuckerberg no va tancar la porta a una trobada, però va deixar clar que "si l'Elon alguna vegada es pren de debò una cita real i un esdeveniment oficial, ja sap com posar-se en contacte" amb ell. Qui va verificar que tots dos saben com posar-se en contacte va ser el biògraf de Musk, que va compartir una captura de pantalla on es podia veure la conversa entre els dos gegants tecnològics.

La conversa va anar així: "Vols fer un combat d'entrenament a casa teva la setmana que ve?", demanava el cap de setmana passat Musk al seu contrincant. El de 39 anys responia: "Si encara vols fer un combat d'arts marcials de veritat, hauries d'entrenar-te pel teu compte i fer-ho saber quan estiguis a punt per competir. No vull seguir donant bombo a una cosa que mai passarà. T'has de decidir. O fem això i ho fem ràpidament o haurem de passar pàgina". La conversa acabava amb la proposició de Musk de fer un combat el dilluns de la setmana passada, però de moment no se n'ha sabut res més.

stats