Batalla familiar
Gent Monarquies 02/03/2023

Carles III fa fora Enric i Meghan de Frogmore Cottage, la seva mansió dins de Windsor

Segons 'The Telegraph', el rei ha desposseït els ducs de Sussex d'aquesta casa per donar-la al seu germà Andreu

2 min
Enric i Meghan s’han de blindar també al Canadà

BarcelonaEl rei Carles III vol retirar al príncep Enric i a la seva dona, Meghan Markle, l'usdefruit de Frogmore Cottage, la residència als terrenys del castell de Windsor que ocupaven des del 2019, per oferir-la al seu germà, el príncep Andreu, segons ha revelat el diari The Telegraph. Una font propera als ducs de Sussex, establerts de manera permanent als Estats Units, ha indicat al diari que la decisió de negar-los l'ús de l'habitatge que utilitzen quan viatgen al Regne Unit "no ha estat benvinguda" pel matrimoni. "Havien fet d'aquest lloc casa seva", ha indicat aquesta font, que ha recalcat que els prínceps veien aquesta residència com "l'únic lloc segur que els quedava" al Regne Unit, després que el ministeri de l'Interior decidís que no els garantirà vigilància policial per haver deixat de ser membres actius de la família reial.

El Palau de Buckingham va comunicar als ducs que havien d'abandonar la residència al gener, dies després que Enric publiqués el seu llibre de memòries, En la sombra, en el qual deixa en molt mala posició la institució monàrquica. A l'obra, el príncep aireja la seva mala relació amb el seu germà Guillem, que segons ell va arribar a agredir-lo físicament en una ocasió, així com la seva freda relació amb Camil·la, la reina consort, entre altres revelacions que han enrarit encara més el seu tracte amb la resta de la família reial.

El pla de Carles III respon, a més, tal com subratlla The Telegraph, a la seva intenció de retallar el pressupost assignat al seu germà Andreu, que rep 280.000 euros anualment i resideix des del 2003 al Royal Lodge, una mansió de 30 habitacions a Windsor Great Park. Frogmore Cottage, amb només deu habitacions, serà en el futur la residència d'Andreu, segons The Telegraph, perquè el monarca no pensa deixar el seu germà "sense llar ni sense diners", segons explica al mitjà una font propera a la casa reial.

Una imatge de part de la mansió de Frogmore Cottage
stats