Monarquies

Joan Carles i Felip VI es retroben a Grècia però eviten la foto plegats

Tots dos han assistit al funeral de Constantí de Grècia

2 min
La família reial espanyola arribant al funeral de Constantí

BarcelonaLa família reial espanyola gairebé en ple ha viatjat a Atenes per assistir al funeral de Constantí de Grècia, últim rei de Grècia i germà de la reina emèrita Sofia. La cerimònia, celebrada a la catedral metropolitana d'Atenes, ha propiciat el retrobament de Joan Carles amb Felip VI, tot i que no n'hi ha constància gràfica, ja que han evitat ser fotografiats junts.

En canvi, sí que hi ha fotografies del retrobament entre el rei emèrit i la seva dona, Sofia: durant el funeral, s'han assegut plegats a segona fila, just darrere dels membres principals de la família reial grega. Felip i Letícia, per la seva banda, estaven col·locats just als bancs del davant, amb altres monarques europeus, com ara Guillem i Màxima d'Holanda, o Felip i Matilde de Bèlgica. És la primera vegada que els reis emèrits i els actuals reis d'Espanya coincideixen públicament des del funeral d'Elisabet II, que va tenir lloc al setembre.

Joan Carles i Sofia han arribat junts al funeral, igual que Cristina i Elena, que també han viatjat a Grècia per acomiadar el seu oncle. Les dues infantes han assistit a la cerimònia acompanyades dels seus fills. Així, Froilà i Victòria Frederica han fet costat a Elena, mentre que Cristina ha estat acompanyada dels seus quatre fills, nascuts del seu matrimoni amb Iñaki Urdangarin. En canvi, ni la princesa Elionor ni la infanta Sofia han viatjat a Atenes.

El taüt de Constantí ha estat exposat a la capella d'Agios Eleftherios des de les sis del matí fins a les deu i mitja del matí perquè els ciutadans que ho desitgessin donessin un darrer adeu al difunt. Aquesta és l'única concessió que ha fet el govern grec, que en un principi es negava a l'exposició pública del fèretre i a donar honors de cap d'estat a Constantí, ja que la monarquia va ser abolida al país l'any 1974 amb un suport del 69,2% de la població.

Letícia i Marie-Chantal fan les paus

El funeral de Constantí també ha servit per escenificar la reconciliació entre Letícia i Marie-Chantal, la dona de Pau de Grècia, que va ser molt crítica amb la reina després de la picabaralla que va protagonitzar amb Sofia el 2018. Els fets van tenir lloc després de la celebració de la missa de Resurrecció, quan la reina Sofia va intentar fer-se una fotografia amb les seves netes, la infanta Sofia i la princesa Elionor, i Letícia ho va impedir. Després que el vídeo de la tensió entre sogra i jove es fes viral, Marie-Chantal va sortir a defensar Sofia. "Cap àvia mereix aquest tipus de tracte. Uau, ha mostrat la seva autèntica naturalesa", va dir en un tuit. Poc després va compartir una imatge dels seus pares amb els seus fills. "Avis feliços, d'això es tracta la família", afegia.

Marie-Chantal i Letícia

Sembla, però, que les tensions del passat han quedat enrere i que la relació entre Letícia i Marie-Chantal és bona. Això és el que fa pensar una fotografia presa durant el sopar que es va celebrar. Totes dues surten de l'establiment agafades del braç i somrients.

stats