Monarquia anglesa
Gent Monarquies 15/12/2022

El príncep Enric revela que Guillem el va esbroncar durant una trobada el 2020

També acusa el 'Mail' de provocar l'avortament que va patir Meghan Markle

2 min
La parella en una imatge del documental

BarcelonaLa mala relació entre el príncep Enric i el seu germà, el príncep Guillem, ha quedat confirmada en els darrers episodis de la docusèrie Henry & Meghan, estrenats aquest dijous. En un dels episodis, el duc de Sussex revela que Guillem el va esbroncar davant de la reina Elisabet durant una trobada el gener del 2020 a Sandringham per gestionar la crisi oberta en el si dels Windsor.

Enric detalla que va anar a la reunió, a la qual Meghan Markle no va ser convidada, amb cinc opcions sobre quin podia ser el seu paper dins de la família reial. La més conservadora era mantenir l'statu quo i que ell i la seva dona continuessin sotmesos a les normes de la casa reial, mentre que la darrera de les opcions era abandonar completament les seves funcions i renunciar als seus títols. De totes les opcions plantejades, Enric detalla que va voler triar la tercera: tenir les seves pròpies feines però continuar representant la Corona a la Commonwealth establint-se al Canadà. "Es va fer evident que aquesta opció no es podia debatre. Va ser terrorífic tenir el meu germà cridant-me i esbroncant-me i el meu pare dient coses que simplement no eren veritat, i la meva àvia asseguda allà acceptant-ho tot", explica.

Enric assegura que el comunicat conjunt que es va fer públic l'endemà de la trobada a Sandringham desmentint que ell i la seva dona volguessin abandonar la casa reial es va fer sense el seu consentiment, malgrat que anava firmat per ell. "En només quatre hores havien mentit encantats per protegir el meu germà, però durant tres anys mai van dir la veritat per protegir-nos a nosaltres", remarca Enric, que diu que va ser llavors quan va entendre que havia d'abandonar la família reial.

El duc de Sussex també dispara contra el seu pare, Carles III, i acusa l'equip de l'actual monarca d'haver filtrat a la premsa informació sobre els seus plans per traslladar-se al Canadà. "L'element clau d'aquella notícia que va fer que m'adonés que la informació havia sigut filtrada d'una carta entre el meu pare i jo és que es esmenta que estàvem disposats a renunciar al ducat de Sussex", afirma. Enric assegura que, fins aquell moment, aquell detall només s'havia mencionat en les comunicacions per escrit que havia mantingut amb el seu pare.

Un altre dels punts calents dels darrers episodis de la docusèrie és l'avortament que Meghan Markle va patir després del naixement del seu primer fill, quan la parella ja vivia als Estats Units. Enric acusa directament el Mail, que va publicar la carta que Meghan va enviar al seu pare, d'haver provocat l'avortament. "Estic segur que la meva dona va patir un avortament pel que va fer el Mail. ¿Podem saber amb certesa que aquesta va ser la raó? No, però si tenim en compte l'estrès, la falta de son i la fase de l'embaràs en què estava, puc dir, pel que vaig veure, que va patir un avortament pel que intentaven fer-li", diu.

stats