Família reial britànica

Aquestes són les bombes dels tres pròxims episodis de 'Harry i Meghan'

El segon lliurament del 'docureality' d'Enric d'Anglaterra i Meghan Markle ve carregat de frases incendiàries contra la monarquia britànica

2 min
Enric i Meghan, la parella que sacseja els 'royals'.

BarcelonaEls ducs de Sussex han triomfat amb els tres primers episodis del seu docureality a Netflix, que ha traspassat les fronteres del mer producte d'entreteniment que és per convertir-se en un assumpte rellevant a tota mena de mitjans i, fins i tot, per transcendir políticament al Regne Unit, on algun diputat ja ha demanat una llei ad hoc per desposseir-los del seu títol perquè considera que han atacat el país amb aquest xou televisiu. Però si amb aquests tres primers lliuraments d'una hora cadascun ja ha passat tot això, ves a saber què pot passar amb els tres que s'estrenen demà, on sembla que les anècdotes i detalls de la seva relació amorosa han quedat en un segon pla per focalitzar-se en el conflicte amb la casa reial britànica.

Entre les diverses frases que ja s'han pogut conèixer a través del tràiler del pròxim triple lliurament destaquen principalment les que assenyalen la relació tòxica que es va establir entre el matrimoni Sussex i la resta de membres de la institució. Una de les que més impacte han tingut ha estat la que Markle utilitza per denunciar que la Corona britànica els va deixar abandonats. “Van treure'ns la seguretat. Tots sabien on vivíem”, assegura l'actriu en un moment del documental. Ell, per la seva banda, hi afegeix: “Em pregunto què ens hauria passat si no haguéssim sortit”.

Tampoc ha passat inadvertida la declaració d'Enric en què apunta i dispara directament al seu germà dibuixant una institució que blinda els interessos de l'hereu per sobre de tot i de tothom. "Mentien per protegir el meu germà, però mai van dir la veritat per protegir-nos a nosaltres", els retreu Enric en el documental en referència a moments crítics en què l'opinió pública els estava atacant per totes bandes.

En aquest mateix sentit es pronuncia Markle, que posa nom als causants dels seus problemes d'imatge pública: el gabinet de comunicació de la família reial britànica. L'exactriu nord-americana expressa amb molta contundència que ningú la va protegir quan l'opinió pública la tenia com el blanc de totes les crítiques. “No em van llançar als llops. Jo era el menjar dels llops”, afirma la duquessa de Sussex sobre com es va sentir tractada pels experts en comunicació de palau.

Al tràiler, també es pronuncia una frase que no ha caigut en gràcia al Regne Unit. Aquesta és la que expressa Enric quan de viatge cap al Canadà després d'haver abandonat la monarquia britànica es refereix a aquell vol com "el vol de la llibertat". Això ho va dir en un vídeo que va gravar ell mateix amb el mòbil dins l'avió –suposadament– abans d'haver pactat cap documental amb Netflix, cosa que es pot entendre com una certa premeditació en la voluntat de comercialitzar amb el conflicte que estava establint amb la seva família. Finalment, tampoc ha passat desapercebuda la frase amb la qual expressen que la seva sortida de la família reial els va "donar l'oportunitat de crear la llar que sempre" havien volgut formar. No és difícil interpretar aquestes paraules com una acusació implícita a Buckingham de no haver-los permès formar la seva família amb el respecte degut a la seva voluntat.

stats