Mor l'empresari i perruquer Raffel Pages

La seva cadena de perruqueries compta amb 80 salons

A.P.
2 min
Raffel Pages

Raffel Pages, empresari i fundador de la cadena de perruqueries que porten el seu nom, ha mort avui a l'edat de 78 anys, segons ha comunicat la seva empresa. Nascut a Barcelona en una família de perruquers, Pages reconeixia que en la seva joventut no tenia gaire interès per l'ofici però que, empès pel seu pare, va acabar sucumbint al món de la perruqueria. Amb afició per tot el que està relacionat amb el món de l'art, Pages havia explicat més d'una vegada que se sentia més un creatiu de la imatge que un perruquer.

Poc després de començar a treballar en el saló que havia muntat el seu pare, va rebre l'oportunitat de formar-se a la parisenca Carita, la millor perruqueria del món durant els anys 60. "La perruqueria allà era una altra cosa. Era el món de l'estilisme, de la imatge, de l'haute couture i l'haute coiffure. No tenia res a veure amb la perspectiva de l'Espanya grisa d'aquells anys. Vaig entendre la importància que pot tenir l'equilibri entre imatge, cos i pentinat", explicava en una ocasió. L'any 1975, havent tornat de París, va inaugurar el seu primer saló propi a Barcelona. L'any 1992 va engegar el seu gran projecte i la veritable llavor de la seva firma: l’Institut de Perfeccionament Raffel Pages, un centre que es va crear per a la formació exclusiva dels seus col·laboradors i que avui està obert a qualsevol professional.

Per a Raffel Pages, la formació era un dels punts més importants en què s'ha de basar la manera de viure, i les claus de l'èxit estaven en quatre paraules que comencen per la lletra i: invertir, investigar, intuir i innovar. "Cal aprendre durant tota la vida, jo encara estic aprenent i ho continuaré fent fins a la fi dels meus dies", havia assegurat.

La cadena de perruqueries Raffel Pages, empresa familiar membre de Comertia, està actualment en mans de les seves filles, Carolina i Quionia Pagès, que lideren el negoci respectant l’essència amb què es va fundar. La cadena compta avui amb 80 salons arreu de l'estat que donen feina a més 300 persones.

stats