Conflicte laboral
Gent 05/08/2022

Multa exemplar per a Kevin Spacey per incomplir el contracte amb la productora de 'House of cards'

L'actor, que ha vist com la seva carrera s'esfondrava els últims anys, està acusat d'haver perjudicat el rodatge amb el seu comportament

2 min
Kevin Spacey, acusat  d’agressió sexual a tres homes

BarcelonaUn jutge del Tribunal Superior de Los Angeles obligarà Kevin Spacey a abonar 31 milions de dòlars a la productora MCR, responsable de la sèrie House of cards, com a indemnització per incompliment de contracte i pels perjudicis que va causar amb el seu comportament durant el rodatge. La multa va ser aprovada per un tribunal d'arbitratge l'any passat, però l'actor va recórrer la mesura –sense èxit– perquè en la seva decisió el jutge Mel Red Recana afirma que els advocats de Spacey no havien demostrat que la mesura fos "tan irracional" com argumentaven. Segons el diari The Hollywood Reporter (propietat de la productora MCR), el tribunal va estimar que l'actor havia incomplert els termes del contracte amb el seu comportament, ja que va ser acusat d'assetjament sexual per un assistent de producció.

La denúncia va arribar en un moment en què Spacey, guanyador de dos Oscars per The usual suspects (1995) i per American beauty (1999), veia com la seva carrera s'esfondrava el 2017 després que sortissin a la llum nombroses acusacions d'agressió sexual que ell sempre ha rebutjat. Després de la denúncia de l'assistent del rodatge, la productora va eliminar el paper de Spacey a House of cards, va reescriure la seva sisena temporada i va reduir el nombre d'episodis de 13 a 8 per complir amb la data d'estrena anunciada per Netflix.

La companyia, responsable d'altres títols com Ozark i The shrink next door, va al·legar durant l'arbitratge que l'actor no havia prestat els seus serveis "de manera professional" ni d'acord amb les seves polítiques de comportament. Respecte a la resta de denúncies als EUA, dos casos van arribar als tribunals el 2019, però no van progressar. A Califòrnia, un massatgista el va denunciar per una agressió sexual suposadament ocorreguda el 2016, però va morir abans que la Fiscalia presentés càrrecs. A Massachusetts, un noi que l'havia acusat d'una altra agressió el 2016 va retirar els càrrecs.

Per la seva banda, aquest procés als EUA s'ha desenvolupat de manera paral·lela al judici pel qual un Tribunal Britànic li imputa cinc delictes sexuals més comesos a Londres entre el 2005 i el 2013, sobre els quals Spacey es va declarar innocent el 14 de juliol.

stats