Reconciliació

Aitana i Sebastián Yatra: la reconciliació arriba en forma de cançó

El tema es diu 'Akureyri' i fa referència a la ciutat islandesa on van passar les últimes vacances junts

2 min
Sebastián Yatra i Aitana gravant la cançó conjunta

BarcelonaAquella data que donava pistes d'un anunci futur s'ha revelat. Molts dels fans la van encertar en deduir que la publicació d'Aitana d'una fotografia d'aurores boreals amb una data sobreimpressionada, a més d'una segona publicació d'un vídeo força intimista, feia referència al llançament d'una nova cançó. Efectivament. Però el que pocs s'esperaven és que aquest nou single fos en col·laboració amb el que va ser i torna a ser la seva parella: Sebastián Yatra. Tots dos ho van fer públic ahir al vespre amb la publicació d'un vídeo on apareixen cantant junts.

Després de set mesos sense treure música nova, l'exconcursant d'Operación Triunfo va revolucionar els seus fans amb l'anunci de la nova cançó, titulada Akureyri, que traurà el pròxim divendres 26 d'abril. "He decidit tornar al lloc on vaig ser molt feliç. Encara que us sembli estrany, el 2015 Islàndia va quedar en els meus records com el lloc on més vaig gaudir i aprendre amb la meva família. Sabia que hi tornaria i sé que hi tornaré més", són les paraules que Aitana pronuncia en off al vídeo publicat fa uns dies i en el qual donava força pistes del possible nou llançament.

Precisament Islàndia, i concretament Akureyri –una ciutat situada al nord de l'illa–, és on Aitana va passar uns dies amb el cantant colombià durant la primera setmana del març d'aquest any. El periodista Abel Planelles va revelar que el motiu del retrobament de l'exparella s'explicava pel fet que "encara quedava una conversa pendent després d'una ruptura una mica abrupta" al mes de novembre. Si bé cap dels dos va fer cap declaració després d'aquells dies de vacances, tot fa indicar que la conversa devia anar força bé.

"Sens dubte aquest 2023 quedarà tatuat al meu cor com un any de canvis. Em queda tant per recórrer, per sanar, celebrar, lluitar, gaudir...", seguia el vídeo publicat dijous passat. En el missatge, la cantant també semblava assenyalar les diferents vivències que va compartir amb Yatra, com a parella i com a ex, especialment després de les declaracions que el cantant, de 29 anys, va fer sobre les relacions sentimentals quan feia poques setmanes que havien tallat: "El màxim de temps que he estat en una relació ha estat un any, però no sé com aguantar una relació durant més temps perquè m'entren ganes de ser infidel", va dir. Així i tot, amb la primera publicació junts després de la ruptura tot fa indicar que la parella s'han donat una segona oportunitat.

La cançó que veurà la llum divendres serà el tercer single plegats d'Aitana i Yatra, que també han col·laborat junts en les cançons Las dudas i Corazón sin vida. A més, fa deu dies Yatra ja va tenir un paper rellevant en la nova pel·lícula d'Aitana, Pared con pared, perquè la cançó del colombià Cuándo será és el tema central de la banda sonora de la cinta.

stats