Fora de judici

Shakira s'allibera de la investigació penal pel presumpte frau de 6,6 milions d'euros

El cas seguirà la via administrativa i José Luis Prada actuarà com a defensa de la cantant

2 min
Shakira asseguda a la sala per respondre les preguntes del jutge.

BarcelonaEl jutjat d'Esplugues de Llobregat ha decidit arxivar la segona causa contra Shakira per un presumpte frau fiscal a Hisenda. En un comunicat la jutgessa ho justifica afirmant que "no hi ha cap indici que demostri que la cantant de forma conscient i voluntària volgués defraudar Hisenda" en impostos d'IRPF i patrimoni de l'exercici del 2018. Una decisió que arriba després que les acusacions decidissin retirar-se de la causa. Tant la Fiscalia com les acusacions particulars –que exercien la Generalitat i l'Agència Tributària– es van sumar a la defensa i van anunciar ahir que demanaven l'arxivament de la causa, de manera que la jutgessa no tenia altra opció que tancar el cas.

Es tracta de la segona investigació que tenia oberta a Espanya Shakira, en aquest cas per suposadament defraudar 6,6 milions d'euros a Hisenda el 2018. Es va iniciar arran d'una querella de la Fiscalia que va acceptar el jutjat número 2 d'Esplugues de Llobregat. De fet, les diligències van obrir-se quan Shakira encara estava pendent del judici per haver defraudat 25 milions d'euros, cosa que la cantant va acabar admetent. I durant la intervenció del mes de febrer per videotrucada la cantant va apuntar que la segona causa de frau fiscal era una manera de "pressionar-la" perquè acceptés les responsabilitats de la primera causa.

L'arxivament de la causa ha estat molt celebrada per la defensa, Pau Molins, que ha reivindicat la innocència de la seva clienta i ha afirmat que amb aquesta decisió "s'acaba la campanya de desprestigi per part d'Hisenda".

La fotografia que Shakira no volia

El 20 de novembre Shakira va vestir-se de rosa per anar a una cita que va intentar evitar de totes totes. La cantant colombiana va haver de pujar les escales de l'Audiència de Barcelona per fer front al judici per frau fiscal de 25 milions d'euros entre els exercicis del 2012 i el 2014, quan encara estava amb el blaugrana Gerard Piqué. Llavors va acabar reconeixent els fets i va signar un acord de conformitat que l'eludia de la pena de presó de vuit anys a canvi de pagar una multa de 7,5 milions d'euros i d'una pena de presó de tres anys que no complirà. Aquesta vegada el segon cas per frau fiscal, d'una dimensió quatre vegades inferior al primer, és probable que acabi arxivat i que l'estrella del pop eviti tornar a començar un nou judici.

stats