Monarquia

Què opina el príncep Carles de la sèrie 'The Crown'?

El laborista escocès Anas Sarwar ha revelat què li sembla l'èxit de Netflix al fill d'Elisabet II

2 min
El príncep Carles, príncep de Gal·les i la duquessa de Cornualla, Camilla de Gran Bretanya

BarcelonaFins ara els membres de la família reial anglesa, amb excepció del príncep Enric, havien evitat pronunciar-se sobre què els semblava The Crown, la multipremiada sèrie de Netflix que explica el regnat d’Elisabet II. Una indiscreció del líder laborista escocès Anas Sarwar ha servit per fer públic com ha rebut el príncep Carles la visió que la sèrie dona d’ell. En una xerrada al festival d’Edimburg Fringe, Sarwar ha explicat que va tenir l’oportunitat de conèixer el príncep Carles durant l’obertura del curs del Parlament escocès l'octubre passat i que en aquella ocasió el fill d’Elisabet II va aprofitar per remarcar que no s’assembla en res al retrat que en fa The Crown. 

“Va arribar i va dir: «Hola, encantat de conèixer-vos a tots, no m’assemblo en res a com em retraten a Netflix»”, va explicar Sarwar, segons recull el Daily Mail. “Em va semblar una manera molt interessant de descriure’s a un mateix”, va afegir el polític escocès, que va reconèixer que explicar aquesta anècdota potser li portava problemes perquè “les converses privades no s’haurien de revelar”. La figura del príncep Carles té especial rellevància en la tercera i la quarta temporada de The Crown, en les quals l’interpreta Josh O’Connor, que va guanyar l’Emmy al millor actor per la seva feina. Una de les trames principals de la quarta entrega és el matrimoni de Carles amb Diana i la seva relació extramatrimonial amb Camil·la. En les pròximes temporades, la cinquena i la sisena, que abordaran el divorci dels prínceps de Gal·les, serà Dominic West qui s’encarregui de donar vida a Carles d’Anglaterra. 

Un dels pocs membres dels Windsor que ha donat la seva opinió sobre la sèrie de Netflix és el príncep Enric, que en va parlar en una entrevista que va concedir al britànic James Corden l’any 2021. Llavors, Enric, que s’acabava de traslladar als Estats Units i havia renunciat a les seves funcions públiques, va assegurar que se sentia molt més còmode amb The Crown que amb algunes de les notícies que els tabloides escrivien sobre la seva família. “[The Crown] No pretén ser notícies, és ficció, tot i que està lleugerament basat en la realitat. Evidentment, no és estrictament precís, però et dona una lleugera idea de l’estil de vida, de les pressions de posar el deure i el servei per damunt de la família”, va detallar. 

stats