Gent 27/04/2022

Pantoja se salva de la presó

La cantant va declarar entre llàgrimes que quan es va cometre el delicte del qual se l'acusava ella era a la presó i "no tenia el cap per a res"

2 min
Isabel Pantoja reapareix als escenaris

BarcelonaEl jutjat penal número 5 de Màlaga ha absolt la tonadillera Isabel Pantoja d'un delicte d'insolvència punible pel qual s'enfrontava a tres anys de presó arran de la venda del seu xalet de Marbella. L'artista es va asseure al banc dels acusats el 22 de març i durant la seva declaració va assegurar que no havia comès cap delicte i que quan es va assabentar que hi havia un deute relacionat amb la seva casa de Marbella, amb la constructora Codabe, ella era a la presó i "no tenia el cap per a res". La sentència, que ha estat notificada aquest dimarts a les parts personades en el procediment, absol la cantant de ser "cooperadora necessària" d'un delicte d'insolvència punible i també absol un empresari que estava considerat autor del delicte, segons informen a l'agència Efe fonts judicials.

La sentència no és ferma perquè encara pot ser recorreguda davant l'Audiència Provincial de Màlaga (en els deu dies següents a la notificació) pel fiscal o l'acusació particular, i aquesta instància superior estudiaria el cas abans de pronunciar-se sobre el recurs. La cantant, durant la seva declaració al judici, va negar entre llàgrimes haver comès irregularitats, mentre que les acusacions mantenien que l'empresa de què era administradora única, Panriver, i una altra empresa, Codabe, van actuar en perjudici dels drets de crèdits d'una tercera societat i "es van concertar per beneficiar-se mútuament". Pantoja va insistir que desconeixia els procediments i deutes de la seva empresa, així com els embargaments sobre les seves finques –"D'això se n'encarregaven els meus assessors", va dir–, i va recordar que era a la presó quan es va assabentar de l'embargament.

És la segona vegada que Pantoja va als jutjats de Màlaga com a acusada. Aquest 22 març, doncs, va reviure el judici anterior, en el qual va ser jutjada amb la seva exparella Julián Muñoz i l'exdona d'aquest, Maite Zaldívar. També va reviure els incidents que va patir l'abril del 2013 a la sortida dels jutjats, després que es donés a conèixer la sentència, quan va rebre empentes, esbroncades i crits de "lladre", "xoriço" i "delinqüent". En aquella ocasió, tots tres van ser condemnats: Isabel Pantoja, a dos anys de presó per blanqueig de capitals; Julián Muñoz, que va ser alcalde de Marbella, a set anys de presó per blanqueig continuat de capitals i suborn passiu, i Maite Zaldívar, a tres anys, tres mesos i un dia per blanqueig continuat de capitals.

L'exalcalde de Marbella Julián Muñoz i Isabel Pantoja en una imatge de quan eren parella.
stats