Gent 27/09/2021

El pare de Britney Spears espiava les seves converses amb micròfons a la seva habitació

Ho ha revelat un nou documental del 'New York Times'

2 min
Sam Asghari amb Britney Spears

BarcelonaEl pare de Britney Spears, James Spears, i l'empresa de seguretat que va contractar suposadament per protegir la seva filla, van desplegar un sistema de vigilància que incloïa la monitorització de les comunicacions de la cantant i l'enregistrament d'àudio dins del seu dormitori, segons un documental del diari The New York Times. El diari cita un empleat de la companyia de seguretat Black Box, Alex Vlasov, que va apuntar que es van enregistrar converses amb la seva parella i els seus fills.

El documental, titulat Controlling Britney Spears, es pot veure a la plataforma Hulu i la seva estrena ha tingut lloc poc abans que surti a la llum una altra cinta sobre la vida de la cantant titulada Britney vs. Spears i que ha estat produïda per Netflix. Mentre que el documental del NYT se centra en l'"intens aparell de vigilància que controlava cada moviment que feia l'estrella del pop", tal com el descriu el mateix rotatiu, Britney vs. Spears, en canvi, analitzarà els girs que ha donat la vida de la cantant al passar de ser una artista infantil a una diva del pop i, finalment, a viure captiva de la seva fama i dels seus problemes mentals.

Pendents de la nova vista

Segons el testimoni de Vlasov al NYT, la "implacable vigilància" a la qual va ser sotmesa Britney Spears, que porta 13 anys sota la tutela del seu pare, "va ajudar diverses persones vinculades a la tutela, principalment el seu pare, James Spears, a controlar gairebé tots els aspectes de la seva vida". Els creadors de la cinta són els mateixos que van llançar el documental Framing Britney, que va exposar per primera vegada el cas de la cantant amb un gran èxit d'audiència i que va ser seguit per un altre de la BBC titulat The battle for Britney.

La cantant ha criticat tots els treballs que s'han publicat sobre la seva vida, assegurant que exploten la seva dramàtica situació personal. Dimecres està prevista una audiència a la Cort Suprema de Los Angeles que podria decidir el futur de la tutela legal de la cantant. Fa unes setmanes, el pare de Britney va lliurar uns documents en els quals es mostrava favorable a posar fi a la tutela que ell mateix ha controlat durant 13 anys.

"Els esdeveniments recents relacionats amb aquesta tutela han posat en dubte si les circumstàncies han canviat fins al punt que és possible que ja no hi hagi motius per establir una tutela", va afirmar el progenitor. Però l'assumpte és molt més complicat, perquè un mes abans James Spears va comentar que renunciaria a la tutela amb diverses condicions, com va designar un altre responsable.

Per la seva banda, l'advocat de Britney, Mathew Rosengart, va demanar aquesta setmana que es posi un cessament "immediat" i efectiu el mateix dia de la vista judicial, ja que a banda del rebuig de la cantant al seu pare, necessita signar un acord prematrimonial amb el seu nou promès. La setmana passada, Britney va anunciar el seu compromís matrimonial amb Sam Asghari, el seu company des de fa cinc anys.

stats