Gent 07/01/2022

París celebrarà el 60è aniversari d'Yves Saint Laurent amb sis exposicions diferents

Diversos museus de la ciutat li dedicaran retrospectives

1 min
Yves Saint Laurent i Catherine Deneuve

BarcelonaParís es prepara per fer un gran homenatge a Yves Saint Laurent amb motiu del 60è aniversari de la primera desfilada de l'influent dissenyador. A finals del mes de gener la capital francesa posarà en marxa el projecte Yves Saint Laurent aux musées, una iniciativa en què sis dels museus més importants de la ciutat acolliran diverses retrospectives dedicades al dissenyador, mort a París el juny de 2008.

Els sis centres culturals que s'han sumat a la iniciativa són el Centre Georges Pompidou, el Museu del Louvre, el Museu d'Orsay, el Museu d'Art Modern de París, el Museu Nacional Picasso-París i, evidentment, el Museu Yves Saint Laurent. "Creia que seria impossible aconseguir que tants museus hi volguessin participar, però hi han estat molt interessats i molt entusiasmats des del principi. És la primera vegada que han treballat tots junts en un únic projecte", ha explicat Mouna Mekouar, comissària de l'esdeveniment. El projecte expositiu vol convidar els visitants a descobrir l'obra de Saint Laurent des d'una nova perspectiva, motiu pel qual se'ls suggereix crear els seus propis itineraris.

Yves Saint Laurent tenia només 26 anys quan va fundar la seva firma d'alta costura amb el suport de l'empresari Pierre Bergé. El dissenyador va fer la seva primera desfilada d'alta costura pocs mesos després d'engegar la seva firma, el gener de 1962. Saint Laurent es va traslladar a París quan tenia 17 anys i al cap de poc temps els seus dissenys van començar a cridar l'atenció. Michel de Brunhoff, editor de la Vogue francesa, li va presentar Christian Dior, que el va fitxar. La seva carrera a Dior va acabar l'any 1960, quan va haver de complir amb el servei militar. Un cop acabat, Saint Laurent va decidir engegar la seva pròpia empresa.

stats