El president de Xile es mulla en la picabaralla entre Taylor Swift i Damon Albarn

El cantant de Blur va provocar l'estrella del country afirmant que no componia les seves cançons

ARA
3 min
Taylor Swift / GETTY

Les enganxades entre estrelles són el pebre que anima l'escena musical, i aquesta setmana Damon Albarn i Taylor Swift han protagonitzat un beef que ha provocat la intervenció inesperada ni més ni menys que del president de Xile. El foc el va obrir el vocalista de Blur i cervell rere la banda virtual Gorillaz. En una entrevista, parlaven de si l'actitud és tan important com el so. Albarn va reptar el periodista a anomenar algú que no caigués en això. "Potser no és del teu gust, però Taylor Swift és una excel·lent compositora", va respondre el reporter. I Albarn va deixar caure: "Ella no escriu les seves pròpies cançons". Quan el periodista li va dir que sí, que coescrivia alguns dels temes, l'entrevistat va ser taxatiu: "Això no compta. Jo sé què vol dir en realitat coescriure. I coescriure és molt diferent d'escriure. No estic deixant anar odi contra ningú, només dic que hi ha una gran diferència entre un compositor i un compositor que escriu. Això no significa que el que surti de tot plegat no pugui ser magnífic".

Swift, que a banda d'escriure els seus temes també ha fet cançons per a Miley Cyrus i Calvin Harris, es va voler defensar. Tot i que feia un mes que no piulava res, va escriure el següent missatge als prop de 90 milions de seguidors que té en aquesta xarxa social: "Era una gran fan teva fins que he vist això. Jo escric TOTES les meves cançons. La teva opinió en calent és del tot falsa i fa MOLT de mal. No tenen per què agradar-te les meves cançons, però és molt fotut que intentis desacreditar el que escric. Uau". I ho reblava amb una postil·la irònica: "He escrit aquest tuit sencer jo soleta, per si de cas t'ho estaves preguntant".

Al cap d'unes hores, Albarn era una de les persones que contestava a aquest tuit –repiulat més de 100.000 vegades– amb un missatge de disculpa: "Estic totalment d'acord amb tu. Vaig mantenir una conversa sobre la composició de cançons i tristament es va reduir a un pescaclics. Em disculpo sense reserves ni condicions. L'últim que voldria fer és menystenir la feina d'escriptura de les teves cançons. Espero que em disculpis".

Però encara faltaven un parell d'intervencions estel·lars. El mateix president de Xile, Gabriel Boric, va intercedir en la polèmica. El mandatari, de 35 anys, és fan de Swift i li va voler donar el seu suport públic, també en un tuit escrit en anglès: "Aquí a Xile tens un grup enorme de seguidors teus que sabem que les teves cançons estan escrites per tu i des del cor. No et prenguis seriosament els individus que necessiten insultar o mentir per aconseguir atenció. Abraçades des del sud".

De fet, dues imatges de l'Instagram de Boric es van fer virals l'any passat després de la seva victòria electoral. En la primera, apareixia amb un càrdigan de trenes de color blanc trencat que forma part del marxandatge de l'artista des que va vestir-lo per al vídeo del tema Cardigan. "Em sento swiftie", escrivia aleshores, en referència a l'apel·latiu que reben els fans de la cantant. A la segona fotografia anava un pas més enllà, perquè el polític sostenia un dibuix retocat amb Photoshop de Jesucrist en el qual s'havia afegit la cara de Taylor Swift.

I, per acabar de furgar en la ferida, Liam Gallagher, el líder d'Oasis –la banda arxirival de Blur als 90– s'afegia a la festa. Un dels seus seguidors li demanava què opinava sobre Taylor Swift. "Una gran compositora", escrivia el vocalista. Poc després, algú altre li demanava quin era el seu parer sobre Damon Albarn. "Un gran compositor" era probablement la resposta més sarcàstica.  

stats