Entre reixes

La reconstrucció de l'assassinat d'Edwin Arrieta: "Que la mort del meu germà no quedi impune"

La germana del cirurgià plàstic fa les primeres declaracions en una entrevista al programa 'Así es la vida' sobre la mort d'Arrieta a Tailàndia

2 min
Darling Arrieta en directe al programa 'Así es la vida'

Tot just una setmana després que la família colombiana d'Edwin Arrieta comencés a sospitar que alguna cosa no estava anant bé en el viatge tailandès del cirurgià, ha fet les primeres declaracions a la premsa. La portaveu de la família ha estat Darling Arrieta, la germana de l'assassinat. L'han entrevistada en directe al programa Así es la vida, però amb prou feines podia articular una frase sencera sense balbucejar entre llàgrimes.

L'entrevista, dirigida per Sandra Barneda, ha començat preguntant a Darling –que anava acompanyada d'Adriana Beahine, advocada del cas i amiga de la família– sobre l'últim contacte amb l'Edwin. Va ser una trucada el dilluns 31 de juliol. Van parlar de temes banals "com sempre que viatja": el trajecte en avió fins a Bangkok i els regals que portaria a la seva neboda, la filla de Darling, van ser els dos temes principals. Paral·lelament, aquell mateix dia Daniel Sancho ja havia posat rumb a l'illa Koh Phangan, on tots dos homes havien quedat. L'ara detingut hi va arribar l'1 d'agost, i la càmera d'un supermercat el va captar comprant un ganivet i bosses d'escombraries, entre altres coses.

"No en tenia ni idea que existia Daniel Sancho", ha dit, rotundament, Darling respecte a la pregunta de Barneda sobre si sabien que Edwin coneixia el xef i fill de l'actor Rodolfo Sancho. El que sí que sabia la família és que el viatge a Tailàndia era purament vacacional i que, en tot cas, el cirurgià pretenia comprar al país del sud-est asiàtic "un aparell de cirurgies de cara". Això podria explicar els 80.000 euros trobats a l'habitació doble de l'hotel, que Arrieta havia reservat a partir del dia 2 d'agost per compartir amb Sancho.

Arrieta i Sancho es van trobar en aquest mateix hotel el dimecres 2 d'agost. Aquella nit l'espanyol va matar el colombià amb dos cops de puny. Segons ell, hauria estat un homicidi involuntari –fins i tot hauria intentat reanimar Arrieta– arran d'una forta discussió, perquè el metge l'hauria amenaçat de difondre imatges íntimes que Sancho hauria enviat a Arrieta temps enrere, segons el Bangkok Post. Allà mateix, el xef va trossejar en 14 parts el cos del cirurgià i el va classificar segons si els fragments eren reconeixibles o no, en un intent de desfer-se del cos d'Arrieta d'una manera discreta l'endemà al matí.

Quan va haver acabat la feina, Sancho va anar, aquell mateix dijous, a la comissaria de l'illa per denunciar la desaparició d'Arrieta. L'endemà, les autoritats van interrogar el cuiner, que ja era el principal sospitós de la mort del colombià.

Darling Arrieta fa un clam desesperat: "Que la mort del meu germà no quedi impune. Que es faci justícia!", ha repetit entre llàgrimes a l'entrevista, amb les mans a la cara. L'advocada de la família ha emès un comunicat que manifesta "el total rebuig a les afirmacions irresponsables i fal·laces respecte a l'Edwin i el seu estil de vida".

stats