Gent 13/04/2022

El rei jordà Abdal·lah II, operat a Alemanya

El monarca, marit de la reina Rània de Jordània, ha estat assenyalat per mitjans internacionals com a propietari a l'ombra de milions de dòlars fora del país

2 min
Abdul·là de Jordània en un dels seus retrats oficials

BarcelonaEl rei de Jordània, Abdal·lah II, s'ha sotmès a una operació d'hèrnia discal a Alemanya, segons ha informat la Casa Reial del país àrab. L'operació, que va tenir lloc ahir, hauria estat un èxit i el monarca ja està recuperant-se a la seva habitació de l'hospital. "Per consell mèdic professional, després de l'operació, que va tenir lloc en un hospital especialitzat a Frankfurt, el rei Abdal·lah haurà de fer un període de repòs abans de tornar a Jordània", va indicar el palau en un comunicat.

L'operació es va anunciar dissabte passat, quan la Casa Reial va comunicar que el monarca, de 61 anys, partiria diumenge a Alemanya per tractar-se una afectació a la columna que patia des de l'època en què va servir a les forces especials de l'exèrcit jordà i que s'havien aguditzat en els últims temps. Segons la informació revelada aleshores, estava previst que el període de recuperació durés una setmana. L'últim any ha estat complicat per al monarca de Jordània, considerat un dels països més estables de la regió de l'Orient Mitjà, amb un complot palatí i revelacions periodístiques sobre la ingent fortuna reial. Aquestes informacions s'han divulgat mentre el seu país pateix les conseqüències econòmiques de la pandèmia de covid-19, que n'ha enfonsat el nivell de vida.

Casat amb Rània de Jordània des del 1993, Abdal·lah és pare de quatre fills amb la seva esposa, nascuda a Kuwait fa 51 anys. Gràcies a la rellevància internacional d'ella, el país ha aconseguit més visibilitat durant els seus més de vint anys de regnat. Tot i això, la seva popularitat no ha pogut fer gaire contra les informacions que a l'octubre i al febrer li atribuïen, entre molts altres personatges internacionals, enormes quantitats de diners dipositades en comptes ocults a Suïssa i propietats immobiliàries als Estats Units i el Regne Unit per un valor de més de cent milions de dòlars.

Aquestes revelacions, que van ser qualificades d'"inexactes", "deformades" i "exagerades" per la Casa Reial, es van produir enmig d'un descontentament creixent entre la població jordana per la implementació en els últims anys de mesures d'austeritat. A més, també fa un any les autoritats jordanes van desmantellar un cas de "sedició" encapçalat pel príncep Hamzah bin Hussein, exhereu a la Corona i germanastre d'Abdal·lah.

stats