Gent 30/05/2019

Suspès el judici sobre la suposada paternitat de Julio Iglesias

El jutge ha d'estudiar si les proves presentades són lícites i valorar si el cantant "s'amaga"

Ara
3 min
El cantant suposadament tindria un fill fruit de la seva relació amb una ballarina als anys setanta

BarcelonaEl jutjat de primera instància numero 13 de València ha suspès avui el judici per la demanda de paternitat interposada contra Julio Iglesias per poder estudiar les qüestions prèvies plantejades per l'advocat del cantant, relatives a la licitud de la prova d'ADN presentada pel demandant, i si aquests mateixos fets són o no cosa jutjada. La vista per la demanda interposada pel valencià Javier Sánchez-Santos, celebrada a porta tancada i sense la presència del cantant, ha durat aproximadament una hora i mitja i únicament hi ha intervingut el detectiu que va obtenir el material genètic d'un dels fills del cantant, Julio José Iglesias, per explicar en quines circumstàncies ho va obtenir.

Segons ha explicat l'advocat que defensa el cantant, Fernando Falomir, el jutge, ha decidit suspendre el judici per resoldre primer sobre les dues qüestions prèvies que havia plantejat la part del cantant, que exposa que Javier Sánchez-Santos ha presentat ja tres demandes de paternitat (1991, 1992 i 2004) que no han prosperat i que el detectiu contractat per la contrapart es va apropiar il·lícitament d'una ampolla usada per Julio José Iglesias per obtenir el seu ADN.

Segons relata Efe, el jutge haurà de pronunciar-s'hi en un termini de cinc dies hàbils, encara que en la pràctica les parts assumeixen que aquesta decisió es podria postposar fins d'aquí un mes, segons han assegurat. Falomir ha reiterat que, en cas que el jutge consideri que el judici ha de continuar, el seu defensat, Julio Iglesias, li ha informat que estaria disposat a sotmetre's a una prova d'ADN.

Una coincidència del 96% amb el 'germà'

D'altra banda, l'advocat de la defensa ha qüestionat la rotunditat de la prova presentada pel demandant, ja que, segons ha assegurat, no estableix un 99% de possibilitats que Javier Sánchez-Santos sigui fill de Julio Iglesias, sinó que fixa en un 96% la relació familiar amb Julio José Iglesias. Aquest extrem ha estat admès pel lletrat sevillà Fernando Osuna, representant del demandant, si bé ha aclarit que "perquè la prova doni un 99% ha de contrastar l'ADN amb Julio Iglesias". "Entre germans, el màxim és el 97% i aquí tenim un 96,8%, amb la qual cosa és indubtable que Julio José Iglesias i el meu representat tenen el mateix pare", ha dit.

"El jutge estudiarà les qüestions prèvies plantejades, perquè les seves decisions s'estudiaran amb lupa en posteriors recursos, encara que la veritat és que ha tingut anys per pronunciar-se sobre la cosa jutjada i no hi ha hagut cap situació que hagi alterat els fets", ha manifestat Osuna. Des del seu punt de vista, el jutge ha de "conjugar" l'existència d'una prova "contundent" amb el fet que Julio Iglesias "s'amaga".

Obtenció lícita de la prova?

Pel que fa a la validesa de la prova d'ADN, Osuna ha detallat que es va practicar sobre una ampolla revestida amb un material semblant al suro –per mantenir la temperatura– que havia fet servir Julio José Iglesias i que li va caure de la porta del cotxe a l'estacionar en una platja. "Es va adonar que li havia caigut i no la va recollir, està gravat en vídeo, de manera que estem davant d'una prova que és un objecte sense valor, obtinguda de manera lícita i amb una fi noble. El detectiu va recollir altres objectes que també contenen ADN, però no s'han analitzat perquè és car, tot i que els conservem. Només el detectiu ja va costar prop de 30.000 euros", ha afegit aquest lletrat sevillà.

Al sortir del jutjat, el suposat fill de Julio Iglesias s'ha mostrat resignat: "Sé que estic lluitant contra un gegant, vull confiar en la justícia, jo vaig amb la veritat". "Això no ha anat ni millor ni pitjor del que esperàvem, cal esperar. Això és més llarg que un dia sense pa, però encara em queden forces, fins al final", ha conclòs.

stats