Gent 10/05/2019

Vicente Fernández va rebutjar un trasplantament de fetge per por que el donant fos "homosexual o drogoaddicte"

Van detectar al cantant un càncer de fetge i va haver de suspendre una gira pels EUA

Efe
2 min
El cantant mexicà Vicente Fernández

Ciutat de MèxicEl cantant mexicà Vicente Fernández, figura molt destacada de la música ranxera a Mèxic, va rebutjar rebre un trasplantament de fetge per por que el donant fos homosexual o drogoaddicte, segons ha informat aquest dimecres el diari 'Excélsior' i recull l'agència Efe. «Em volien posar un fetge d'un altre 'cabrón' i els vaig dir: "Jo no me'n vaig a dormir amb la meva dona amb el fetge d'un altre 'güey'. No sé si va ser homosexual o drogoaddicte"», va declarar el cantant al programa 'Primera Mano', del grup al qual pertany el citat diari.

L'intèrpret mexicà va dir que durant una gira mundial era a Houston (Texas, els Estats Units), quan en una exploració mèdica li van detectar un càncer en les dues vies biliars i va haver de suspendre totes les actuacions. El 2 de maig li van dir que era necessari operar-lo, mitjançant un trasplantament, i que, per sort per a ell, l'equip mèdic havia aconseguit un fetge ràpidament, en només dos dies.

El cantant mexicà, de 79 anys, va explicar que va decidir no sotmetre's a la cirurgia i va abandonar l'hospital de Houston quan el fetge ja estava a punt per al trasplantament. «No em volien deixar sortir; em van dir: "És que ja hem trobat el fetge compatible, ja ve l'oncòleg"», va apuntar el cantant en l'entrevista, que es va fer al seu ranxo de l'estat mexicà de Jalisco.

Segons va explicar al periodista, quan va decidir vestir-se i marxar de l'hospital li van dir que s'assegués en una cadira de rodes: «Em van dir: "Sisplau, senyor Vicente, vagi-se'n en cadira de rodes, perquè si li passa alguna cosa ens tanquen l'hospital". Vaig pujar a la cadira i, un cop a la furgoneta, me'n vaig anar».

El cantant mexicà també va revelar que finalment s'ha sotmès a una cirurgia i que actualment es troba en bones condicions de salut, ja que de pesar 110 quilos ha baixat fins als 80 quilos.

L'agost del 2018, Vicente Fernández va llançar el seu disc 'Más romántico que nunca', la primera producció discogràfica des que es va retirar dels escenaris el 2016. En aquest disc, l'ídol de la cançó ranxera inclou nou boleros i tres ranxeres, entre els quals l'èxit 'En la prisión de tu adiós'. Al llarg de més de 50 anys de carrera, Vicente Fernández ha venut més de 70 milions de discos, ha rodat 25 pel·lícules i ha rebut 8 premis Grammy llatins i 3 Grammy.

stats