Economia

Alcampo inverteix 9 milions d’euros en obrir el seu primer hipermercat a les comarques gironines

Generarà 144 nous llocs de treball, està previst que obri abans de l'estiu i s'ubicarà a l’Espai Gironès

2 min
El nou hipermercat ja està en una fase bastant avançada

SaltLa cadena de distribució alimentària Alcampo obrirà pròximament el seu primer hipermercat a les comarques gironines. Compta fer-ho abans de l'estiu, representa una inversió de 9 milions d'euros i donarà feina a 144 persones. El procés de selecció del personal, que ha fet una empresa del sector amb la col·laboració de l'Espai Municipal d'Ocupació de l'Ajuntament de Salt, va començar el febrer. A hores d'ara ja s'han cobert el 80% de les places i el 53% de les persones ja contractades són de Salt. L'hipermercat s'ubicarà a l'Espai Gironès i tindrà una superfície de 4.500 metres quadrats. El director d’Alcampo Salt-Girona, José Alejandro Marcos, creu que l'hipermercat "es convertirà en un punt de referència al conjunt de les comarques de Girona".

Col·laboració amb proveïdors locals

Alcampo també vol comptar amb productes de proximitat. El director d’Alcampo Salt-Girona fa una crida als proveïdors de l’entorn. “Les portes d’Alcampo estan obertes. Volem impulsar aliances amb proveïdors gironins, perquè apostem pel desenvolupament local i ho fem des d’un punt de vista holístic. Ens comprometem amb tot allò que és bo, sa i local". En aquest sentit, fonts de la cadena van dir que Girona va ser, després de Barcelona, la segona zona on més mercaderia va adquirir, va comprar productes per valor de 39 milions d’euros a 71 proveïdors gironins.

L’expansió per Catalunya, amb l’arribada a Girona, es produeix després que Alcampo obrís el seu primer centre a Sant Quirze del Vallès el 1990. Avui són 55 botigues les que té la marca a Catalunya, de les quals nou són hipermercats i 46 són supermercats (44 d’ells franquiciats).

Per la seva part, el gerent del centre comercial Espai Gironès, Pau Jordà, dona "la benvinguda a un partner estratègic com és Alcampo en la seva primera implantació al territori gironí aportant el nostre gra de sorra per a seguir creant valor i riquesa per a les comarques gironines”. 

D'esquerra a dreta, representants de l'Ajuntament de Salt, del grup Alcampo i el director del centre comercial Espai Gironès
stats